“Weg met beton op speelplaatsen: zorg voor natuurlijke speelruimtes”

Laat die bouwkranen maar aanrukken.
JSA Laat die bouwkranen maar aanrukken.
Vlaams Belang dringt er bij de gemeente Assenede op aan om de speelplaatsen in de gemeente te ontharden, en te kiezen voor natuurlijke groene speelruimtes.

Vanuit Vlaanderen zijn er zelfs subsidies mogelijk om gebetonneerde vlaktes te ontharden. “De ontharding van speelplaatsen heeft verschillende positieve effecten”, zegt Stijn Van Hamme (Vlaams Belang). “Uit onderzoek is gebleken dat kinderen meer bewegen op natuurlijke speelplaatsen. Er zou ook minder pestgedrag zijn in dergelijke scholen. Daarnaast spreekt het recentelijk goedgekeurde klimaatadaptatieplan van onze gemeente ook de ambitie uit om ieder jaar één school aan te pakken en de speelplaats te ontharden.”

De meerderheid van SamenPlus erkent de positieve effecten van natuurlijke speelplaatsen. “Jammer dat de gemeente de subsidieoproep aan zich voorbij heeft laten gaan”, zegt Van Hamme nog.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.