Zo ziet kruispunt Nieuwstraat-Steenweg er in 2022 uit: 36 nieuwe flats rond Sint-Martinuskerk

ASSE: Een toekomstbeeld van het kruispunt Nieuwstraat-Steenweg in Asse.
Cogiva ASSE: Een toekomstbeeld van het kruispunt Nieuwstraat-Steenweg in Asse.
Projectontwikkelaar Cogiva start in het najaar met de bouw van een gloednieuw wooncomplex met 36 appartementen, 2 penthouses en 2 commerciële ruimtes op de hoek van de Steenweg en de Nieuwstraat in Asse. Het kruispunt wacht een metamorfose.

De gemeente Asse maakte eerder al bekend dat vanaf 1 juni de openbare parking in de Nieuwstraat afgesloten wordt. De parking wordt mee geïntegreerd in het nieuwbouwproject waarvoor ook drie panden langs de Steenweg moeten wijken.

“De afbraakwerken starten op 4 juni”, meldt woordvoerder Paul Cordier van Cogiva. “De start van de eigenlijk bouwwerken is dan weer gepland voor oktober. In december 2022 gebeurt de oplevering. Het nieuwbouwproject krijg de naam Martinus.”

Volgens de projectontwikkelaar wordt het nieuwe project afgewerkt met frisse en lichte materialen. “We kozen voor tijdloze architectuur”, luidt het. “We werken met grote raampartijen en zo veel mogelijk natuurlijke lichtinval. Alle appartementen krijgen ook ruime en diepe terrassen van minstens 2,4 meter. Ondergronds worden fietsstallingen, een parkeergarage en berghokken voorzien.”

De verkoop van de woningen is intussen begonnen. De goedkoopste flats zijn al vanaf 150.000 euro te koop.

ASSE: Een toekomstbeeld van het kruispunt Nieuwstraat-Steenweg in Asse.
Cogiva ASSE: Een toekomstbeeld van het kruispunt Nieuwstraat-Steenweg in Asse.
ASSE: Een toekomstbeeld van het kruispunt Nieuwstraat-Steenweg in Asse
Cogiva ASSE: Een toekomstbeeld van het kruispunt Nieuwstraat-Steenweg in Asse