Zittert krijgt nieuwe riolering (en werkzaamheden starten volgende week maandag)

Zittert in Asse
Mozkito Zittert in Asse
De gemeente Asse start op maandag 19 augustus met het vernieuwen van de rioleringen in de Zittert.

“Het gedeelte van Zittert tussen de N9 en de spoorwegovergang beschikt nog over een verouderd rioleringsstelsel”, zegt schepen van Openbare Werken Rik De Baerdemaeker (CD&V). “We willen de oude riolering vervangen door een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel in combinatie met de vernieuwing van enkele nutsleidingen.”

De werken zijn ingrijpend en daardoor kan het gemeentebestuur ook geen exacte timing geven. “Aannemer De Jonge start op 19 augustus met het vervangen van de riolering vanaf de N9 tot en met huisnummer 26”, zegt de schepen. “In een tweede fase, vanaf half oktober, worden de elektriciteits- en waterleidingen vernieuwd. Later volgt ook het tweede traject tot aan de spooroverweg.”

De werken starten aan de Brusselsesteenweg en de werfzone schuift op richting spoorweg. De aannemer probeert de Zittert zo vlot mogelijk toegankelijk te houden voor bewoners door het aanbrengen van een tijdelijke verharding in steenslag. Tijdens de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.