Zellik organiseert 71ste jaarmarkt: “Voor één dag worden we weer het dorpje van vroeger”

Mozkito
In het centrum van Zellik heeft komend weekend de 71ste jaarmarkt plaats. Het verstedelijkte Zellik krijgt dan, net als 71 jaar geleden, opnieuw honderden runderen, paarden, schapen en geiten te zien. 

Het dorpscentrum van Zellik ligt vlak bij hoofdstad Brussel en de drukke ring waar elke dag duizenden automobilisten staan aan te schuiven. Maar zaterdag 12 oktober ruimt de stadsdrukte plaats voor de traditionele jaarmarkt. “Onze jaarmarkt lokt nog altijd meer dan vierduizend mensen”, vertelt Roland Ganseman, voorzitter van het jaarmarktcomité. “Voor één dag worden we weer het dorpje van vroeger. De mensen kunnen elkaar nog eens ontmoeten, de terrasjes zitten vol. Dat is altijd een heel plezante dag. Het dorpsgevoel keert dan altijd terug.”

De organisatoren zaten dit jaar ook niet stil. “We gaan in totaal zo’n 600 dieren hebben op onze prijskampen”, vervolgt Roland. “Vooral trekpaarden maar ook runderen, geiten, schapen en kippen. Want die dierenprijskampen, dat blijft toch de publiekstrekker van de jaarmarkt.”

Prijzengeld verdubbeld

Zellik kan dit jaar ook uitpakken met een bijzondere promotie van het Brabants trekpaard. “We tellen nu al 108 inschrijvingen voor de Brabantse trekpaarden en dat is een historisch aantal”, luidt het. “Het gemeentebestuur verdubbelde zelfs het prijzengeld. En ook de kampioenenhengst van het trekpaard komt op bezoek.”

De jaarmarkt van Zellik begint eigenlijk al op vrijdagavond met een ‘Kleine Jaarmarktfuif’ die georganiseerd wordt door jeugdhuis Mix-Up. Op zaterdag vanaf 6 uur is er de jaarmarkt met dierenprijskampen maar bezoekers kunnen er ook terecht aan de tientallen marktkraampjes, kermisattracties en foodtrucks. En wie zich aan een dansje wil wagen, kan terecht op de Grote Jaarmarktfuif of aan de fontein. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.