Vrouw (32) krijgt 40 maanden cel voor stalking van politie

Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.
Een 32-jarige vrouw uit Zellik, Krystl D., heeft in het Gentse hof van beroep een celstraf van 40 maanden gekregen voor het onophoudelijk bestoken van de politie met loze meldingen. Ze liep al zes soortgelijke veroordelingen op, maar ze blijft de feiten ontkennen. In eerste aanleg kreeg ze 2 jaar cel. 

Krystl D. belde jarenlang tientallen keren naar politiediensten in heel Vlaanderen met verzonnen verhalen over verkrachting, ontvoering en zelfmoord. Zo belde en sms’te ze met een schuilnaam en een prepaid-kaart de politiediensten van Lokeren, Asse, Zellik, Oostende, Blankenberge en Brugge. Elke keer bleek het loos alarm te zijn en werd ze vervolgd. Maar ze kon het niet laten en deed verder. Zes keer al werd de vrouw vervolgd. De vrouw werd op 8 februari 2016 opgepakt in Blankenberge. Ze was toen in het bezit van 85 pillen, waaronder Valium. 

Volgens haar advocaat zou de vrouw deze keer mogelijk gehackt zijn en is ze daarnaast ook in behandeling voor haar problemen. “Ze heeft nu 23 maanden in de gevangenis gezeten door de overtreding van haar voorwaarden, dus wij vragen enige mildheid. Ze krijgt nu pas de gevraagde behandeling. Ik vraag voor mijn cliënt een werkstraf of een straf met voorwaarden.”

Voor de procureur-generaal in beroep was de maat vol. “Het moet eens gedaan zijn met u, sinds 2006 misbruik jij telecommiddelen. Je bent al zes keer veroordeeld. Je blijft maar spelen met de voeten van de politie. Iemand zoals jij moet uit de maatschappij gehaald worden. Het psychiatrisch verslag zegt ook dat je nood hebt aan een gestructureerde plek met veel toezicht. Wel, de gevangenis is daar ideaal voor”, zei procureur-generaal De Smet, die 37 maanden vroeg en een internetverbod. 

Het hof oordeelde dat de vrouw genoeg kansen gekregen had en gaf haar een zwaardere straf, 40 maanden cel. “We twijfelen er niet aan, dat u dat bent geweest. Niet in de minste mate”, zei de voorzitter. “De beklaagde genoot ervan om nutteloze telefoontje te plegen en e-mails te sturen, om zo haar zwakke zelfbeeld te stimuleren.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.