VIDEO. Vergeet mayonaise of tartaar: bij Snack Anatolie smeren ze Nutella op je frieten. “En het is nog lekker ook”

Kerem en Erdinc lanceren een nieuwigheid: friet met Nutella.
Mozkito Kerem en Erdinc lanceren een nieuwigheid: friet met Nutella.
Mayonaise of tartaar, vergeet het. Wie bij Snack Anatolie in Asse een pak frieten bestelt, kan daar voortaan een stevige portie Nutella choco bovenop krijgen. “De klanten willen graag iets nieuws en, geloof het of niet, het is echt wel een heerlijke combinatie”, zeggen de zaakvoerders.

Snack Anatolie bevindt zich in de Nieuwstraat in Asse, tegenover de Vijverbeek-campus. Het eethuisje wordt gerund door de Turkse kozijns Kerem Cavusoglu (42) en Erdinc Bulut (29). Zij specialiseerden zich de voorbije jaren in het bereiden van stevige pita’s en durums maar je kan er evengoed terecht voor een traditioneel bakje Belgische frieten.

Kerem en Erdinc zijn wel te vinden voor een nieuwigheid. Sinds deze week kan je er een pak friet met, hou u vast, Nutella bestellen. “Jonge mensen willen graag nieuwe smaakcombinaties ontdekken”, vertelt Kerem. “En daar spelen we met plezier op in. Nutella en frieten, dat is echt een lekkere combinatie. De choco wordt aangebracht op de hete frieten en smelt meteen door de hitte. Wie er van geproefd heeft, weet meteen dat dit een smaakbom is. Wie de saus in een apart potje wil, helpen we ook. De Nutella wordt dan even opgewarmd in de microgolf zodat ie lekker smeuïg wordt.”

Geen friet met mayonaise, maar friet met Nutella dus.
Mozkito Geen friet met mayonaise, maar friet met Nutella dus.

Volgens Kerem reageren veel klanten verbaasd op het nieuwe gerechtje. “Dat komt omdat Belgen hun klassiek pak frieten met mayonaise of ketchup gewoon zijn”, klinkt het. “Maar frietjes kan je evengoed combineren met een zoete smaak. We eten toch ook wafels en pannenkoeken met suiker, confituur of chocolade? Je kan de Nutella-frietjes ook evengoed als dessert verorberen. Vergelijk het met churros, een Spaanse lekkernij die ook met chocolade wordt gegeten.”

Zoete sausjes zijn volgens Kerem ook niet nieuw. “De jonge gasten eten al jaren zoetigheden bij hun frieten. Onze Toscan-, Brazil- of Joppiesausen zijn echte toppers en die bevatten ook suiker.”

Wie een pakje friet met Nutella wil, betaalt wel iets meer. “Onze sausjes kosten normaal 50 cent, maar voor de Nutella vragen we een 1 euro”, klinkt het. “Niet onlogisch, want zo’n pot Nutella is snel leeg als je enkele bakjes hebt verkocht.”

Voorlopig werd in Asse nog geen stormloop vastgesteld op frieten met choco. “Deze week hebben we drie pakjes friet met Nutella verkocht”, vervolgt Erdinc. “Dat is niet zo veel, maar je moet de mensen ook de tijd geven om te wennen aan deze combinatie. Diegenen die het al durfden proeven, zijn alleszins enthousiast.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ivan Gabriels

    In deze krant gellezen,dat nutella voor de helft uit suiker bestaat,en zoals andere chocos ook vet.Komt niet op mijne frit,now whay!

  • Mohamed Kabbal

    Dat zijn geen frieten maar diepvriesrotzooi. Geef mij maar ne pak met Samuraisaus van Vlaeminckx.

  • Benny Van den broeck

    Heel lekker !