Uit crèche ontsnapte peuter (1,5) teruggevonden naast drukke steenweg

Google Maps
In Zellik is vanochtend een peutertje aan de aandacht van een onthaalmoeder ontsnapt en op eigen houtje de woning uitgeglipt. De peuter ging vervolgens op wandel in de Nachtegaallaan en werd later door gemeentearbeiders aangetroffen toen het in het centrum van Zellik over straat liep.

De peuter, die op kousen werd gevonden, werd door de arbeiders opgemerkt - vermoedelijk op de Brusselsesteenweg. Daarna brachten ze het kind naar een andere crèche - Spinibo in Asse. Daar hebben ze de onthaalmoeder gezocht waar de peuter kon ontsnappen. 

Zowel de ouders van het kind als Kind en Gezin werden op de hoogte gebracht. De gemeente en het OCMW van Asse zijn nu samen met Kind & Gezin een onderzoek gestart om na te gaan wat er is fout gelopen. “Zoiets is natuurlijk nooit helemaal te vermijden, maar samen met Kind en Gezin wordt dit voorval onderzocht”, aldus Koen Van Elsen (CD&V), burgemeester van Asse.

 In het verleden zouden er nooit problemen geweest zijn met de betrokken onthaalouder. 

Later meer
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marcel strobbe

  Een kind van anderhalf jaar kan amper lopen hier is duidelijk iemand in fout.

 • Frans De Bakker

  Wanneer zoiets kan gebeuren, zit er structureel iets deftig fout. Deze onthaalmoeder moet eventjes heel diep nadenken over haar kwaliteiten. Het probleem is vaak, dat onthaalmoeders wel liedjes kunnen zingen en pampers vervangen, maar geen enkele kennis hebben op het gebied van toegangsbeveiliging.

 • Peggie Van Audenhove

  Een dringende controle van alle woningen van onthaalmoeders dringt zich op. Er dient gekeken te worden of de woningen "babyproof" zijn en de veiligheid van de kinderen kunnen garanderen. Het kan toch niet dat op korte tijd 2 kinderen zomaar buitenwandelen uit de opvang? Wordt er wel nagegaan alvorens iemand het statuut van "onthaalmoeder" krijgt of die woningen wel degelijk aan alle normen voldoen? Veel lessen zijn er uit het incident met Kim De Gelder precies niet geleerd.

 • freddy tormans

  "er wordt onderzocht hoe het is kunnen gebeuren" wat is dat voor een 'gezever', als ge beslist om onthaalmoeder te zijn , woet je je verantwoordelijkheid maar nemen, maar dat laatste kennen veel mensen al lang maar minder, en minder

 • Willy Driesen

  er is niks gebeurd, dus geen show hiervan maken aub