Tal van inbreuken bij grote controle langs Zuiderlaan in Zellik

Mozkito
De politiezones TARL, AMOW en Dilbeek, die samen de politieassociatie centrum (PACE) vormen, hielden zaterdag een grote verkeerscontrole langs de Zuiderlaan in Zellik. Niemand reed onder invloed, maar er werden wel snelheidsovertredingen en andere inbreuken vastgesteld.

In totaal werden 181 bestuurders onderworpen aan een ademtest. Geen van hen bleek onder invloed van alcohol te zijn. Tot zo ver het goede nieuws, want bij de snelheidscontrole in de buurt werden 85 bestuurders op een totaal van 665 betrapt op sneller rijden dan de toegelaten vijftig kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 kilometer per uur.

Daarnaast werd een bestuurder geverbaliseerd voor drugsbezit. Twee wagens werden getakeld omdat ze niet verzekerd bleken te zijn en een keuring was bij een voertuig vervallen. Zeventien bestuurders kregen een boete omdat ze geen gordel droegen, een motard droeg niet de geschikte motorkledij en twee personen hadden geen geldig rijbewijs bij zich. Tot slot werden er nog processen-verbaal opgesteld voor overlading en een slechte ladingzekering. Er was ook een inbreuk op de taxiwetgeving. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.