Takelaar vrijgesproken voor heling van 22 koffiezetapparaten

Baert Marc
Het hoofd van een takeldienst uit Asse is vrijgesproken voor heling. Uit een vrachtwagen die zijn bedrijf getakeld had bleken 22 koffiezetapparaten verdwenen te zijn. Het parket had 6 maanden cel gevorderd maar de rechtbank zag geen bewijzen. 

Het takelbedrijf voerde al decennialang klusjes uit voor justitie. Zo ook op 10 februari 2017, toen in Anderlecht in een vrachtwagen de buit van een inbraak was aangetroffen. Een deel daarvan bleken 288 koffiezetmachines te zijn. Toen de politie enige tijd later de lading wilde inventariseren bleken er 22 machines verdwenen te zijn. Al snel kwam de aap uit de mouw. Het labo was in het kader van het onderzoek foto’s komen maken van de buit. Hierbij waren een aantal koffiezetapparaten uit de dozen gehaald. Binnen het bedrijf was al snel rondgegaan dat het labo de apparaten niet had geteld. “Dat gerucht is snel rondgegaan en dus hebben verschillende werknemers een apparaat genomen”, aldus de verdediging.

Bij een huiszoeking troffen agenten 21 toestellen aan bij de beklaagde. “Hij wist als laatste dat er apparaten verdwenen waren. Onmiddellijk heeft hij alle werknemers gevraagd om hun apparaat terug te bezorgen, wat ook gebeurde. De rechter zag geen bewijs dat de man de goederen geheeld had en sprak hem dan ook vrij. Van levensbelang voor de takelaar, aangezien hij nu kan blijven werken voor justitie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.