Stef Stiers wint voorzittersverkiezing CD&V van uitdager Kurt Callaerts

Stef Stiers
Mozkito Stef Stiers
CD&V-voorzitter Stef Stiers (51) blijft ook de komende 6 jaar aan het hoofd staan van de afdeling in Asse. Hij versloeg zijn uitdager Kurt Callaerts (42) bij de voorzittersverkiezing.

Stiers werd 18 jaar geleden voorzitter van CD&V Asse. Hij hield al die tijd de touwtjes van de partij strak in handen en leidde CD&V naar drie opeenvolgende verkiezingsoverwinningen. Voor het eerst kreeg hij bij de voorzittersverkiezing ook een uitdager. Vakbondsman Kurt Callaerts was, na jarenlang voorzitter van de cultuurraad, toe aan een nieuwe uitdaging en hoopte Stiers van zijn troon te stoten.

Maar de CD&V-leden in Asse blijven hun vertrouwen geven aan Stef Stiers. Drie leden op vier stemden voor de zetelende voorzitter. Stiers mag dus ook de komende 6 jaar de partij blijven leiden.

Stefan Stiers is burgerlijk ingenieur van opleiding. Hij is getrouwd met schooldirectrice Leen Wambacq en vader van drie dochters. De voorzitter wil zijn partij de komende jaar verder uitbouwen. “We gaan voor een goed bestuur de komende 6 jaar, samen met onze nieuwe coalitiepartner N-VA”, luidt het. “Tegelijk denk ik ook aan de toekomst van de partij. Ervaren mensen als Rik De Baerdemaeker en Micheline De Mol hebben aangegeven dat ze het wat rustiger aan willen doen. Die wissels van de wacht vormen ook een grote uitdaging.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.