Stationsgebouw opnieuw open tijdens spitsuren

Coördinator Hans Huyghe van Groep Intro in het vernieuwde stationsgebouw.
Foto Mozkito Coördinator Hans Huyghe van Groep Intro in het vernieuwde stationsgebouw.
Anderhalf jaar nadat de NMBS het stationsgebouw van Asse sloot, gaan de deuren van het bekende pand weer open. Voortaan bemannen medewerkers van Groep Intro het station.

Het station van Asse sloot op 31 juli 2015 de deuren. Omdat er in Asse dagelijks 1.182 pendelaars op de trein stappen, wilde het gemeentebestuur graag een oplossing voor het leegstaande gebouw. Gemeente en NMBS bereikten een akkoord waarbij het station toch open blijft. Het NMBS-personeel keert niet terug, maar wordt vervangen door mensen van Groep Intro. Zij zorgen voor permanentie in het gebouw, elke dag van 7 tot 10 uur en van 16 tot 19 uur. Ze houden ook toezicht op de fietsenstalling. "Onze mensen gaan ook het parkeerreglement voor fietsen in de gaten houden", zegt coördinator Hans Huyghe van Intro. "Fietsen die blijven staan, worden geregistreerd en krijgen een label. Als niemand de fiets komt halen, wordt hij opgehaald en in bewaring gebracht bij de gemeente."

Oplaadpunt

Het stationsgebouw werd intussen gerenoveerd. De gemeente investeerde 24.000 euro in de werken. "Reizigers kunnen voortaan ook gebruik maken van een oplaadpunt voor elektrische fietsen", meldt Mobiliteitsschepen Yoeri Vastersavendts (Open Vld). "We hebben lockers laten plaatsen en er is ook een herstelpunt voor fietsen. Bovendien kunnen de pendelaars ook boeken uitlenen in de werfbibliotheek die hier staat opgesteld." (WDS)