Scholencampus Vijverbeek blijft morgen (maandag) dicht voor storm Ciara

ASSE: Vijverbeek
Mozkito ASSE: Vijverbeek
De scholencampus Vijverbeek blijft morgen (maandag) dicht wegens gevaar voor omwaaiende bomen. 

De beslissing om de school een dag te sluiten werd genomen door de directie, in samenspraak met het gemeentebestuur. Zowel de leerlingen van de lagere school, de middenschool en het atheneum hoeven morgen niet aanwezig te zijn.  “Er is gevaar voor vallende takken en dan is het niet verantwoord de campus, met vele honderden leerlingen, te openen”, zegt schepen van onderwijs Joris Van den Cruijce (N-VA). “De storm Ciara blijkt in heel het land steeds meer schade aan te richten, ook in de buurt zijn al op diverse plaatsen bomen geveld, onder meer in de Boekfos en de Pastinakenstraat. In overleg met de burgemeester werd geadviseerd om de campus te sluiten en vanuit de gemeente de school te ondersteunen met een geschikte opvanglocatie.”

De leerlingen van Vijverbeek kunnen morgen terecht in de lokalen van Spinibo op de Boekfos. “Maar de capaciteit is daar beperkt dus vragen we om de leerlingen in de mate van het mogelijke thuis te houden", klinkt het. “We zijn alleszins blij dat we deze oplossing kunnen aanbieden. Aan de ouders wordt gevraagd zoals gewoonlijk een lunchpakket te voorzien, uiteraard zijn warme maaltijden niet mogelijk.”

Ook het kinderdagverblijf op het domein Vijverbeek blijft morgen dicht. De directie van het kinderdagverblijf gaat de ouders zelf inlichten.