Recensie: Hoshi Sushi (Asse) **½

Interieur Hoshi Sushi.
Mozkito Interieur Hoshi Sushi.
Aan de Kruiskouter in Asse opende vorig jaar een nieuwe Japanse zaak: Hoshi Sushi. Zoals de naam al verraadt, kom je hier voor de betere sushi. Toch mag er nog wat gesleuteld worden aan de gerechten.

Sushi is hip: de Japanse restaurants groeien als paddenstoelen uit de Vlaamse grond. Ook Asse is sinds vorig jaar een sushibar rijker. Hoshi Sushi is geen hoogvlieger, maar zeker niet slecht. Aan het interieur mag wel wat veranderd worden. Het is een beetje... saai. Wij voelen niet de Japanse sfeer. Hoshi Sushi lijkt eerder op een doordeweekse brasserie. Het uitbaters proberen wat sfeer te scheppen met wat Japanse attributen aan het plafond, maar het is wat te weinig.

Voorgerecht

Over de kaart zijn we wél tevreden: die is erg uitgebreid, met heel wat Japanse gerechten die ons onbekend in de oren klinken. Als voorgerecht kiezen we voor drie gerechten: vegetarische harumaki (4 euro), zeevruchten tempura (10,50 euro) en kip yakitori (5,50 euro). De harumaki - beter gekend als Japanse loempia’s - zijn overduidelijk vers bereid. Over de yakitori - een Japanse saté - en de tempura van zeevruchten zijn we iets minder tevreden. De saté is lauw, de gefrituurde zeevruchten zijn doordrongen van het frituurvet.

Voorgerecht van drie kleine gerechtjes: vegetarische harumaki , zeevruchten tempura en kip yakitori.
Mozkito Voorgerecht van drie kleine gerechtjes: vegetarische harumaki , zeevruchten tempura en kip yakitori.

Hoofdgerecht

Voor het hoofdgerecht kiest mijn tafelgenote voor een sushi boat (25 euro). U mag de naam gerust letterlijk nemen: de sushi wordt geserveerd in een houten boot - goed voor een totaal van 25 stuks. De sushiliefhebber komt hier wél aan zijn trekken. Er zijn 7 varianten, waarbij de sushi met avocado en zalm zeker de moeite waard is. De sushi is letterlijk de paradeboot van het restaurant. Dikke pluim !

De sushi-boot van 25 stuks.
Mozkito De sushi-boot van 25 stuks.

Ik kies voor teriyaki van eend (19,50 euro). Bij het gerecht worden groenten en noedels geserveerd. Het gerecht klopt als een bus: de groentjes zijn heerlijk gedrenkt in Japanse sojasaus, de noedels zijn op maat en de eend smaakt uitstekend. Alleen... de eend is te droog. Doodzonde, want dit gerecht verdient beter. Als de eend perfect gebakken is, kunnen wij hier geen enkel puntje van kritiek geven.

Teriyaki van eend met noedels.
Mozkito Teriyaki van eend met noedels.

Dessert

Voor het dessert laten we ons verrassen met mochi-ijs van kokosnoot (5 euro). Na enig opzoekwerk blijkt dat mochi-ijs een combinatie is van vanille-ijs, omringd met plakkerig zoet deeg. Een zeer aangename verrassing, want het dessert is zeker te pruimen. Wie een Japanse restaurant bezoekt, moet dit zeker eens nemen. Het ijs en het zoete deeg geven een aangename smaak.

Mochi-ijs met kokosnoot.
Mozkito Mochi-ijs met kokosnoot.

Heeft Hoshi Sushi onze verwachtingen ingelost? Deels wel. De sushi is voortreffelijk, maar bij andere gerechten heeft de chef-kok nog een beetje werk. Toch zien we zeker potentieel in deze zaak.

Eten: 6,5/10 - Comfort: 4/10 - Bediening: 6/10

Voorgerecht: 4-11 euro - Hoofdgerecht: 10-25 euro - Dessert: 5-9 euro

Adres

Kruiskouter 4, 1730 Asse - Tel: 02 426 66 86

Openingsuren

Dinsdag tot en met zondag: 11.30 -14 uur, 17.30-22 uur

Maandag: gesloten
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.