Pool doet zich voor als geïnteresseerde koper... en steelt vervolgens de wagens

autosleutel
ANP XTRA autosleutel
Een Poolse man (45) uit Tielt riskeert 30 maanden cel, waarvan een deel met uitstel, voor de diefstal van verschillende auto’s. Hij deed zich voor als koper om vevrolgens de sleutels te stelen. Later kwam hij dan terug om met de wagen aan de haal te gaan.

Op 5 december ging de man langs bij een autoverdeler uit Asse. Hij deed zich voor als een potentiële koper en bekeek enkele modellen. In werkelijkheid wachtte hij op een onoplettendheid van de verkoper om twee autosleutels te stelen. Toen hij al vertrokken was merkte het personeel de diefstal op en de beelden van de man werden over verschillende autoverdelers verspreid. Met succes, want een dag later bood hij zich aan in een winkel in Schoten. De politie werd verwittigd en deze konden hem meteen arresteren. Naar bewijzen was het niet lang zoeken. Een van de sleutels die hij in Asse gestolen had bleek hij op zak te hebben. De man bekende dan ook meteen dat hij dit trucje al meermaals gedaan had. 

“Meneer kon zelfs niet meer zeggen hoeveel keer. Dit kan dus wel eens het topje van de ijsberg zijn”, aldus het parket. Wel kon hij nog gelinkt worden aan feiten in Boortmeerbeek en Wemmel. “Ik had geld nodig door mijn drugsverslaving”, gaf hij als verklaring aan. Na vier maanden voorhechtenis mocht hij na betaling van de borgsom de gevangenis verlaten. “Nu gaat alles beter met mij. Het was echt fout wat ik gedaan heb”, sloeg hij mea culpa. Het parket vorderde een celstraf van 30 maanden maar verzette zich niet tegen een deel met uitstel als hij de slachtoffers zou vergoeden.