Politie gaat auto's graveren

Politiecommissariaat van de zone AMOW.
Mozkito Politiecommissariaat van de zone AMOW.
De politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel) en het gemeentebestuur van Asse organiseren samen een actie tegen autodiefstal. 

Op zaterdag 6 oktober kunnen bestuurders hun personenwagen gratis laten graveren. De politie werkt samen met het bedrijf Carglass voor deze graveeractie. Bij een autograveeractie wordt er in de autoruiten een unieke code op basis van het chassisnummer aangebracht. Deze code is onuitwisbaar. Het is een ideaal middel om autodiefstal te voorkomen. Veel autodieven zien er tegenop om de ruiten van de gestolen auto te vervangen om zo de code kwijt te raken. De gegraveerde code helpt de politie ook om het slachtoffer van een autodiefstal op te sporen.

De autograveeractie vindt plaats van 9 tot 13 uur in de ondergrondse parking Huinegem. Het graveren neemt 10 minuten in beslag.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.