Penetrante geur in centrum van gemeente, oorzaak blijft na onderzoek onbekend

De geur was voornamelijk in het centrum van de gemeente aanwezig.
Mozkito De geur was voornamelijk in het centrum van de gemeente aanwezig.
Verschillende inwoners van Asse-centrum werden maandagochtend en -voormiddag geconfronteerd met een penetrante geur. Volgens schepen Peter Verbiest (N-VA) is er geen aanwijsbare oorzaak gevonden. Mogelijk was de geur gewoon afkomstig van een landbouwer die zijn akkers bemestte.

Een inwoner van de gemeente alarmeerde maandagochtend de hulpdiensten toen hij de zwavelgeur waarnam. “Maar het werd door hen niet als prioritair beschouwd”, klinkt het. “We blijven ons wel afvragen van waar die geur afkomstig was.” Ook schepen Peter Verbiest, bevoegd voor onder meer Milieu en Landbouw en inwoner van het centrum, rook de geur. “Ik dacht in eerste instantie dat het uit de riolering kwam”, vertelt hij. “Andere personeelsleden die arriveerden op het gemeentehuis hadden het ook over de geur die rond het gemeentehuis hing. Een ambtenaar is op pad gegaan om onderzoek te verrichten en onder meer metingen uit te voeren. Er kon geen aanwijsbare oorzaak gevonden worden. Persoonlijk kon ik de geur ook wel niet onmiddellijk thuisbrengen.”

Mest?

Mogelijk was de geur afkomstig van een landbouwer die zijn akkers bemestte, iets wat landbouwers momenteel volop doen. Enkel op zondag is het niet toegelaten dit uit te voeren. “Het kan, maar ik kan niemand met de vinger wijzen”, zegt Verbiest. “In het centrum is het naar mijn weten de eerste keer dat er zo’n geur hangt en misschien speelden de weersomstandigheden daarbij een rol. Misschien zal er de komende dagen meer duidelijkheid komen.” 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hilda Mortier

    Jaja, het stinkt op het gemeentehuis na de forse belastingsverhoging. Afrekening op 26 mei mijne heren!