Overvaller mag cel verlaten

Groot deel van gevangenisstraf met uitstel uitgesproken

photo_news
Een 22-jarige man uit Sint-Agatha-Berchem is veroordeeld tot 20 maanden cel, waarvan 15 met uitstel, voor een overval op een Carrefour Express in Asse. Eerder kreeg hij nog op verstek een effectieve celstraf van 20 maanden. 

De vestiging in Asse werd in december 2014 overvallen door twee daders. De politie kon twee verdachten oppakken die beiden veroordeeld werden. Maar één van hen, A.K., was niet aanwezig op zijn proces. Enkele weken geleden werd A.K. opgepakt, waarna hij verzet aantekende tegen zijn initiële veroordeling. Hij ontkent immers elke betrokkenheid bij de overval, ook al werd hij door agenten herkend op beelden van bewakingscamera’s. “Maar ik steek er mijn hand niet voor in het vuur dat hij de man is die te zien is op de beelden”, aldus zijn advocaat. “En ook de beschrijving die de kassierster gaf, stemt niet overeen met mijn cliënt.” De rechter was wel overtuigd van de betrokkenheid van A.K. en veroordeelde hem. Gezien de lange duur die versteken is sinds de feiten oordeelde hij echter dat een groot deel van de gevangenisstraf met uitstel mocht uitgesproken worden. De man zal dus snel de gevangenis mogen verlaten. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.