Man slaat vrouwelijke klant op Action-Parking: “Hoe kan je nu als Turkse lesbisch zijn?”

Baert Marc
Een man uit Asse riskeert acht maanden cel voor slagen en verwondingen. Hij viel een vrouw aan op de parking van de Action in Asse. “Dit geweld was ingegeven uit minachting tegenover lesbische vrouwen”, aldus het parket.

Op 28 juli liep S., een meisje van Turkse origine met haar vriendin over de parking van de Action.  Twee andere klanten, eveneens van Turkse origine, vonden er niets beter op dan naar haar te fluiten toen ze hen kruisten. Ook zeiden ze enkele vunzige opmerkingen tegen haar. “Wat zouden jullie ervan vinden mocht iemand dit tegen jullie vrouw of moeder zeggen?”, reageerde ze prompt. Toen ze daarna duidelijk maakte dat de vrouw naast haar haar partner was, ontstaken de twee in woede. “Hoe kan je als Turkse nu lesbisch zijn?”, beten ze haar toe. Hierna gaf de beklaagde haar enkele slagen. “Het is duidelijk dat meneer een enorme minachting heeft voor andersgeaarde vrouwen, en al zeker als ze uit zijn eigen cultuur komen”, aldus het parket dat daarin een verzwarende omstandigheid zag. Zelf minimaliseerde hij tegen de politie de feiten. “Ik heb haar enkel een duw gegeven. Die andere verwondingen moet ze zichzelf hebben aangedaan. Bovendien heeft zij gezegd dat ze als lesbische gerust eens wou langsgaan bij mijn moeder of vrouw. Dat moest ze niet zeggen”, verdedigde hij zichzelf. 

De verdediging vraagt om een werkstraf of een straf met uitstel. Uitsprak op 5 december. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.