Leerlingen De Kleine Wereld krijgen ‘Bite to Fight’-award van Oxfam

Mozkito
De leerlingen van het vijfde jaar van basisschool De Kleine Wereld uit Asse kregen zopas de Oxfam-award ‘Bite to Fight’ overhandigd. 

De kinderen organiseerden tal van acties om eerlijke handel te promoten en kregen daarom de begeerde award. Ze leerden in de klas over eerlijke handel, gingen op bezoek bij de Oxfam Wereldwinkel, ontwierpen een mooie affiche en hingen die voor de ramen van de school. De actie moest extra aandacht vragen voor een duurzame en eerlijke cacaosector. Op de kerstmarkt van de school, die plaatsvindt op 13 december, zullen ze daarom ook zelfgemaakte koekjes verkopen. 

Aan de ‘Bite-to-Fight’-actie van Oxfam namen 171 scholen deel. De eerste prijs ging naar school De Vierboete uit Nieuwpoort. Zij wonnen een live-optreden van Die Verdammte Spielerei. De Kleine Wereld uit Asse eindigde derde. De leerlingen krijgen, naast de award, ook een cadeaubon van 100 euro. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.