Laurence Claerhout (Groen) geeft zitje in gemeenteraad op

Stemmentrekker kan politiek niet met eigen bedrijf combineren

Laurence Claerhout (rechts) met haar opvolgster Caroline Robberechts.
Mozkito Laurence Claerhout (rechts) met haar opvolgster Caroline Robberechts.
Laurence Claerhout veroverde op 14 oktober een zitje in de gemeenteraad voor Groen, maar zal haar mandaat niet opnemen. Ze laat zich vervangen door Caroline Robberechts.

Groen behaalde bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen 10,8 procent van de stemmen in Asse, goed voor drie zetels. Eén van die zetels was voor Laurence Claerhout (44), bekend van Linked.Farm. Dat bedrijf biedt consumenten producten van lokale boeren aan.

Claerhout wist zelfs de meeste voorkeurstemmen binnen te halen, maar zal dan toch niet gaan zetelen in de gemeenteraad. Haar bedrijf vraagt momenteel haar volle aandacht, zo meldt ze. Caroline Robberechts (32) zal haar nu vervangen. Zij is afkomstig uit Merchtem en is hoofdredacteur van het tijdschrift van Jong Groen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Rony Casteur

    Als je geen tijd hebt voor politiek, waarom doe je dan mee, stemmen zeker, schandalig.