Koppel overleeft nachtelijke brand dankzij rookmelders

De volledige woning vulde zich met rook, maar de brandschade bleef beperkt.
Vlaams-Brabant West De volledige woning vulde zich met rook, maar de brandschade bleef beperkt.
Rookmelders hebben waarschijnlijk het leven van een ouder koppel uit de Bladerenkwartier gered toen er woensdagnacht brand uitbrak in hun woning. De brandschade bleef uiteindelijk beperkt, maar de woning vulde zich wel volledig met rook. De bewoners dienden niet afgevoerd te worden.

De bewoners werden kort na 2.15 uur uit hun slaap gewekt door het gepiep van de rookmelders. Op het gelijkvloers was er in de woonkamer brand uitgebroken, vermoedelijk het gevolg van een kortsluiting. Er werd alert gereageerd en terwijl de bewoners ontsnapten uit hun woonst sloten ze ook de deur van de woonkamer.

De brandweerzone Vlaams-Brabant West kwam vervolgens met verschillende ploegen ter plaatse. Het vuur kon beperkt blijven tot de woonkamer, maar de volledige woning had zich wel met rook gevuld. Het huis is niet onbewoonbaar, maar heeft wel een stevige poetsbeurt nodig. Het koppel werd ter plaatse medisch nagekeken, maar ze dienden niet afgevoerd te worden naar het ziekenhuis. De bewoners zelf willen niet reageren.