Hitte veroorzaakt defect aan spoor: twee overwegen in Asse dicht voor verkeer

De treinen rijden traag voorbij de slagbomen en het autoverkeer schuift vergeefs aan.
Mozkito De treinen rijden traag voorbij de slagbomen en het autoverkeer schuift vergeefs aan.
De felle hitte veroorzaakt ook problemen bij het treinverkeer. Door een defect aan een sensor in het spoor, waren twee spooroverwegovergangen in Asse gedurende anderhalf uur afgesloten. Automobilisten maar ook fietsers moesten omrijden.

Zowel de overweg aan het station als de overweg in de Petrus Ascanusstraat bleven afgesloten van 16.50 tot 18.20 uur. De reden: een storing in een sensor. “De storing werd vastgesteld in een assenteller, dat is een sensor die meldt dat er een trein voorbijkomt", zegt woordvoerder Thomas Baeken van Infrabel. “De sensoren bevinden zich in het spoor. Door de hitte kan het metaal uitzetten, waardoor er een storing ontstaat.”

De sensoren oefenen invloed uit op de spooroverweg. “Beide overwegen gaan over in een veiligheidsmodus”, vervolgt Baeken. “De slagbomen gaan dicht en de treinen rijden er stapvoets voorbij. We hebben onze ploegen ingeschakeld om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. Het treinverkeer dat door Asse moet, liep tussen 5 en 10 minuten vertraging op.”

Ook de politie kwam ter plaatse om het verkeer om te leiden. Alle verkeer tussen Asse en Brussel moest omrijden via de Huinegem en de ringweg. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.