Gestolen Jaguar leidt politie naar grot van Ali Baba: 12 wagens in beslag genomen en 3 arrestaties

Of de andere wagens ook gestolen zijn, zal uit het onderzoek moeten blijken.
Mozkito Of de andere wagens ook gestolen zijn, zal uit het onderzoek moeten blijken.
Een gestolen Jaguar E-Pace heeft de politie naar een loods vol wagens en drie verdachten geleid. Twaalf auto’s, waaronder merken als Abarth en Range Rover, werden in beslag genomen. Drie verdachten, van wie er twee via het dak probeerden te vluchten, werden gearresteerd.

Volgens getuigen arriveerde de politie maandagnamiddag rond 14 uur aan de loods langs de Brusselsesteenweg in Zellik. De loods ligt op de site waar onder meer ook groenten- en fruitveiling BelOrta gelegen is. Het bewuste pand zou verhuurd worden door de eigenaar van het gebouw en heeft niks met de veiling te maken. “In de loods zag men een gestolen Jaguar staan”, vertelt Carol Vercarre, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde. Wie de wagen opmerkte wordt niet meegegeven waardoor de omstandigheden onduidelijk zijn. In de loods werd een man gearresteerd terwijl twee anderen via het dak op de vlucht sloegen. “Zij konden met behulp van een speurhond en een helikopter gevat worden”, gaat Vercarre verder. “Over hun identiteiten hebben we nog geen gegevens.” Het trio werd na de arrestatie verhoord. Het is dus ook nog niet duidelijk wat hun aandeel in de zaak is.

Binnen werden naast de Jaguar nog verschillende wagens aangetroffen, samen met machines om aan deze wagens te werken. “Of deze allemaal gestolen zijn, zal nog moeten blijken”, besluit Vercarre. Het gaat om een Abarth Punto, Abarth 500, Range Rover Sport, Range Rover Evoque Cabrio, Jaguar E-Pace, Audi Q3, BMW 1-reeks, twee Smartjes, een Fiat Punto, een Volkswagen Caddy en een Citroën Berlingo. Het labo kwam ter plaatse voor een sporenopname waarna de twaalf voertuigen getakeld werden.

Hoe de politie deze gestolen Jaguar op het spoor kwam, is niet duidelijk.
Mozkito Hoe de politie deze gestolen Jaguar op het spoor kwam, is niet duidelijk.
De wagens stonden in deze loods.
Mozkito De wagens stonden in deze loods.
De aanwezige wagens in de loods werden getakeld.
Mozkito De aanwezige wagens in de loods werden getakeld.
Mozkito
De wagens werden door het labo nagekeken op vingerafdrukken.
Mozkito De wagens werden door het labo nagekeken op vingerafdrukken.
De garages was ondergebracht in de witte loods (rechts) naast de spoorweg.
Mozkito De garages was ondergebracht in de witte loods (rechts) naast de spoorweg.
Ook verschillende SUV’s werden meegenomen.
Mozkito Ook verschillende SUV’s werden meegenomen.
Mozkito
Mozkito
Mozkito8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Katja Médart

  Dikken duim, job well done!!! (Weerloze abarthjes gaan pikken...foei :( ...) Hopelijk komen de wagens snel terug bij hun eigenaars terecht.

 • Mans Alex

  Hoe zij het deden is niet van belang, zij hebben het helemaal goed gedaan. Zonder verder uitleg. Proficiat aan de mensen die er aan mee gewerkt hebben.

 • constan vriel

  inderdaad josé, en dat gaat een probleem zijn.

 • wim CLAES

  zeer goed gewerkt!

 • luc Cuypers

  Hoe de politie de Jaguar heeft ontdekt is niet duidelijk ? De politie hoeft toch ook niet alle truukjes van de daken te schreeuwen ! Trouwens mensen , met een erg dure auto , laten daar al eens een gps tracer op installeren . Dat is misschien iets om wel in de krant te zetten .