Familiedrama in september voor hof van assisen

Beelden van de reconstructie van het familiedrama
Mozkito Beelden van de reconstructie van het familiedrama
F.B. (68) zal vanaf 16 september verschijnen voor het Brusselse hof van assisen. De man wordt ervan verdacht zijn echtgenote Marie-Jeanne B. te hebben gedood.

De vrouw werd op 18 oktober 2017 dood aangetroffen in haar woning in De Breker in Kobbegem. Haar echtgenoot werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Uit de autopsie bleek dat de gepensioneerde vrouw hoogstwaarschijnlijk om het leven kwam door verstikking. Mogelijk gaat het om een familiedrama en heeft de verdachte zijn vrouw om het leven gebracht en daarna geprobeerd om zelfmoord te plegen. De man werd aangehouden op verdenking van doodslag.

Aanvankelijk meenden de speurders dat B. zijn vrouw met voorbedachten rade gedood had. Uit het onderzoek kwamen echter onvoldoende elementen naar voren die erop wezen dat hij zijn echtgenote met voorbedachten rade om het leven had gebracht. Daarom werd hij voor doodslag en niet voor moord doorverwezen. In augustus werd hij al vrijgelaten onder elektronisch toezicht. Ook dit werd door de KI bevestigd. Hij zal zijn proces dus thuis kunnen afwachten met een enkelband. Vandaag vond een voorbereidende zitting plaats. Hierop werd de agenda van het proces vastgesteld. Op 11 september wordt de jury samengesteld. Op 16 september start het proces met het voorlezen van de akte van inbeschuldigingstelling. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.