Duo pleegt tiental inbraken in 1 maand, verdediging vraagt mildheid: “Professioneel zijn ze niet, mijnheer de rechter. Ze namen zelfs een selfie op motorkap van gestolen auto”

Baert Marc
Het parket Halle-Vilvoorde heeft 30 maanden cel gevorderd tegen twee mannen, een Pool en een Algerijn, die in mei verschillende inbraken hadden gepleegd.

De twee waren er in de loop van de maand mei 2019 verschillende malen op uitgetrokken om te gaan stelen en in te breken in de regio rond Asse. Bij één van die tochten kon de politie hen inrekenen en uiteindelijk kon het parket hen in verband brengen met een tiental feiten. Het ging zowel om inbraken in woningen en wagens als diefstallen van voertuigen en andere spullen. 

Onveiligheidsgevoel

“Dit soort feiten zijn onaanvaardbaar”, klonk het. “Ze zorgen voor een groot onveiligheidsgevoel en worden door de slachtoffers als zeer storend en verontrustend ervaren. Die mensen voelen zich vaak nooit meer helemaal veilig in hun eigen woning”, aldus het parket. Dat bleek ook op de zitting, waar één van de slachtoffers, een bejaarde dame bij wie de verdachten de bromfiets van haar overleden dochter hadden gestolen, zich zeer boos maakte op het tweetal.

Mildheid

De verdediging pleitte bij de rechtbank voor enige mildheid: “Ze zijn allebei naar hier gekomen in de hoop werk te vinden maar dat bleek tevergeefs. Ze zijn dan maar gaan stelen om wat geld te verdienen maar professionele dieven zijn het allerminst. Ze hebben zelfs een selfie genomen op de motorkap van een gestolen voertuig”, klonk het. Uitspraak op 20 november.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.