Dierenkliniek 'De Morette' breidt uit

VOORTAAN KUNNEN OOK BAASJES MET KLEINE HUISDIEREN ER TERECHT

Dierenartsen Bram Stegen, Ellen Vandenputte en Hilde Van Steen namen hun intrek in het moderne gebouw.
Mozkito Dierenartsen Bram Stegen, Ellen Vandenputte en Hilde Van Steen namen hun intrek in het moderne gebouw.
Paardenkliniek 'De Morette' breidt haar activiteiten uit: voortaan kunnen ook baasjes met kleine huisdieren terecht in de dierenkliniek. Dierenarts Hilde Van Steen had 25 jaar lang een praktijk in het centrum van Ternat, maar verhuist nu naar een groter en uitgebreider centrum. "We barstten uit onze voegen", zegt ze.

Wat begon als een kleine paardenkliniek op de flank van 'De Morette', is in 20 jaar tijd uitgegroeid tot een internationaal centrum voor toppaarden. Dierenarts Filip De Keersmaecker uit Ternat specialiseerde zich enkele jaren geleden in paardensperma en werkte intussen al met de beste paarden ter wereld. De echtgenoot van Filip, Hilde Van Steen, vervoegt haar man nu in een gloednieuw gebouw. Voortaan kunnen ook baasjes met kleine huisdieren terecht in het dierengeneeskundig centrum.


"Ik had voordien mijn praktijk in het centrum van Ternat", zegt ze. "25 jaar lang werkte ik van thuis uit. Maar nu moet ik voor het eerst naar mijn werk rijden (lacht). Dat is een speciaal gevoel".

Het nieuwe gebouw op de flank van De Morette.
Mozkito Het nieuwe gebouw op de flank van De Morette.

Verhuis

De reden voor de verhuis is vrij simpel. "De praktijk werd er iets te klein. Vroeger werkte ik alleen. Maar sinds ik word bijgestaan door mijn twee collega's Bram en Ellen liepen we mekaar wat voor de voeten. In dit groter gebouw is het veel makkelijker werken. Bovendien is de ligging hier ook een pak beter. In de Statiestraat hadden we vaak problemen door het drukke verkeer. We lagen er vlak naast een school waardoor het er tijdens de spitsuren vaak chaotisch aan toe ging. Hier hebben we veel meer mogelijkheden. Ook qua parking is het een gemak. De verhuis komt bovendien net op tijd, want binnenkort beginnen er opnieuw werken in de Statiestraat."


De nieuwe huisdierenkliniek biedt niet alleen op praktisch vlak veel verbetering, maar ook op medisch vlak werd er grote vooruitgang geboekt. "We bezitten hier over een uitgebreid geneeskundig centrum met alle voorzieningen", zegt Hilde.

Operaties

"Naast drie consultatieruimtes hebben we ook nog een labo, twee operatie-kwartiers en een RX-ruimte. In onze hospitalisatiekamer kunnen geopereerde dieren overnachten. In de toekomst willen we ook nauwer gaan samenwerken met de andere klinieken hier op de Morette. Voor uiterst moeilijke operaties kunnen we nu ook beroep doen op de chirurgen van de paardenkliniek. Omgekeerd geldt dat ook, natuurlijk. Onze gemeenschappelijke kennis kan er alleen maar voor zorgen dat de dieren nog beter geholpen worden."


De praktijk van Hilde en haar twee collega's werd dinsdag voor het eerst geopend. "We zitten nog middenin de verhuis", zegt ze. "Dat zorgt wel wat voor stress, maar al bij al verloopt alles heel goed. Onze klanten zijn in ieder geval heel tevreden." En Filip? Die is ook heel tevreden. "Nu kan ik haar praktijk gebruiken om mijn fietsen te stallen. Haar bureau gebruik ik alvast om op de rollen te rijden", lacht hij.