Café 't Partituurke krijgt na anderhalf jaar
leegstand nieuwe bazin

Sylvie Muyldermans wordt vanaf zaterdag de nieuwe cafébazin van 't Partituurke.
Mozkito Sylvie Muyldermans wordt vanaf zaterdag de nieuwe cafébazin van 't Partituurke.
Het bekende café ’t Partituurke heeft, na anderhalf jaar leegstand, een nieuwe uitbaatster. Sylvie Muyldermans (55) heropent het café zaterdag en krijgt daarbij de hulp van haar dochter Deborah (24).

’t Partituurke sloot vorig jaar de deuren. Het café, dat zich vlakbij het Gemeenteplein bevindt, is eigendom van de koninklijke harmonie Sint-Cecilia. Er werd maandenlang gezocht naar een nieuwe uitbater. Uiteindelijk hapte Sylvie Muyldermans toe. “Ik heb in mijn leven al verschillende cafés uitgebaat en heb dus wel wat ervaring”, vertelt Sylvie. “Ik hield al café in Brussel, in Evere en in Machelen. En enkele maanden geleden stond ik nog achter de tapkraan van taverne Limelight in Vlezenbeek. De verhuurder wou mijn contract niet verlengen, waardoor er problemen ontstonden. Daarom hebben we beslist om Limelight te verlaten en naar Asse te komen.”

Nieuw laagje verf

De nieuwe cafébazin opent zaterdag de deuren. “We willen opnieuw aanknopen met het mooie verleden van het café”, luidt het. “We gaan de uitdaging aan om dit café opnieuw te laten floreren. Binnenin kreeg de zaak al een nieuw laagje verf. En voor de voetballiefhebbers laten we een groot televisiescherm installeren. We zijn er echt klaar voor.” Bij de harmonie zijn ze ook tevreden dat het café opnieuw een uitbater heeft. De harmonie bezit niet alleen het café, maar ook een feestzaal en een concertzaaltje onder hetzelfde dak. “Het is goed dat ons volkscafeetje heropent”, zegt harmonie-voorzitter Yoeri Vastersavendts. “Onze muzikanten zullen blij zijn dat ze na de repetities hier opnieuw een glas kunnen drinken. De bazin is volgens contract wel verplicht om op de avond van onze repetitie open te zijn.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.