Bewoners Breughelpark zonder stroom na waterlek

De brandweer en de watermaatschappij kwamen langs om het lek te herstellen en het water weg te pompen.
Mozkito De brandweer en de watermaatschappij kwamen langs om het lek te herstellen en het water weg te pompen.
Tientallen tot honderden bewoners van het Breughelpark in Zellik hebben zaterdagnamiddag een tijdje zonder elektriciteit en water gezeten. Oorzaak was een waterlek in de kelder van een van de flatgebouwen. Een evacuatie bleek uiteindelijk niet nodig.

De kelder van een van de paviljoenen in het Breughelpark kwam zaterdagnamiddag volledig onder water te staan. Hoe het waterlek ontstaan is, is niet duidelijk. Toen het probleem werd opgemerkt stond er al zo’n halve meter water in de kelder. Watermaatschappij Farys kwam ter plaatse om de toevoer af te sluiten. De brandweer kwam even later de kelder leegpompen.

Evacuatie

Ook de elektriciteit in het gebouw viel uit of werd uit veiligheidsoverwegingen uitgeschakeld. Omdat de bewoners zonder water en elektriciteit kwamen te zitten -en bijgevolg ook zonder verwarming- en het niet duidelijk was hoe lang de problemen zouden aanhouden, werd gedacht aan een evacuatie. Eerste schepen Michel Vanhaeleweyck (Open Vld) kwam ter plaatse om de situatie mee op te volgen. Toch kon de elektriciteit vrij snel weer ingeschakeld worden en ook Farys kon het lek snel dichten. Een evacuatie bleek dus niet meer nodig.

Het Breughelpark bestaat uit vijf appartementsgebouw, van twaalf tot dertien verdiepingen hoog, elk onderverdeeld in twee of drie paviljoenen. In totaal zijn de gebouwen goed voor meer dan duizend flats, bewoond door mensen van tientallen verschillende afkomsten. Een evacuatie zou er heel wat voeten in de aarde hebben. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.