Beenderen van menselijke oorsprong gevonden in Zellik

Hortensialaan in Zellik.
Mozkito Hortensialaan in Zellik.
De beenderen en schedel die op 19 mei werden aangetroffen in de Hortensialaan in Zellik blijken wel degelijk menselijke restent te zijn. Alleen zou die man wel al enkele tientallen jaren overleden zijn. Voorlopig blijft de afkomst nog een mysterie.

Op zondagavond 19 mei trof een buurtbewoner een witte zak aan langs de kant van de weg. De nieuwsgierige persoon nam een kijkje in de zak en ontdekte dat het om beenderen en een schedel ging. Politie en parket startten een onderzoek. “Volgens de eerste vaststellingen van de wetsdokter gaat het om de schedel van een jongvolwassene”, zegt Carol Vercarre, woordvoerster bij het parket Halle-Vilvoorde. “Het exact tijdstip valt moeilijk te bepalen, maar de man zou al tientallen jaren geleden overleden zijn. De doodsoorzaak en identiteit van de man zijn nog niet gekend. Een schedeltrauma werd niet vastgesteld waardoor er voorlopig geen aanwijzingen zijn van een gewelddadig overlijden. Het onderzoek loopt verder.”

Het mysterie blijft dus in ieder geval. Wie de zak met menselijke resten achterliet is ook nog niet geweten. Mogelijk trof iemand de resten aan bij graafwerken in een tuin of woning en dumpte die persoon ze dan maar in langs de kant van de weg. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.