Aangrijpende tekeningen herdenken Eerste Wereldoorlog

Olieverfschilderij Linda Van der Meeren
Linda Van der Meeren Olieverfschilderij Linda Van der Meeren

Heemkring Ascania en kunstenares Linda Van der Meeren herdenken Wapenstilstand met een selectie aangrijpende tekeningen. De kunstenares maakte de olieverfschilderijen op basis van het verhaal van haar grootvader. De tentoonstelling wordt geopend op zondag 11 november en is nadien te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek en het cultuurcentrum.

Het gemeentebestuur van Asse herdenkt op verschillende plaatsen de honderdste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog. Op 11 november heeft zowel in Asse als in deelgemeente Zellik een eucharistieviering en een optocht plaats. In Mollem houden de Para Commando Vrienden op maandag 12 november een eigen herdenking aan het monument in Beneden Vrijlegem.

Natuurpunt organiseert op 11 november ook een wandeling langsheen de plaats waar Duitse soldaten ooit een tijdelijk vliegveld aanlegden, tussen de Wolfrot en de huidige industriezone. De wandeling vertrekt om 13.45 uur aan het kerkhof van Walfergem. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.