Artuur Peters geeft aftrap 'One Mile a Week' op Pallieter

Vanaf dit jaar zal men op speciale basisschool Pallieter starten met het initiatief 'One Mile a Week'. Een uniek gegeven voor een school voor buitengewoon onderwijs. "Enkele basisscholen uit Limburg merkten al de positieve effecten van de actie. Het lopen of stappen met kinderen geeft een geweldige positieve en mentale boost, dus waarom zouden wij het niet doen", legt directrice Noëlla Schildermans uit.

'One Mile a Week' komt overgewaaid uit Schotland. Het project moet de leerlingen aanmoedigen om elke week te gaan lopen. Een mijl is iets meer dan anderhalve kilometer.

De leerkrachten zijn erg overtuigd van de actie.

"Kinderen worden fitter, we gaan de strijd aan tegen overgewicht en het verbetert de concentratie", vertelt Schildermans. "Bovendien gebeurt dat op een gemakkelijke manier die ons niets kost!" De aftrap van het project werd gegeven door niemand minder dan Artuur Peters, de kajakker uit Eksel die op de Olympische Spelen knap elfde werd.

"De kinderen waren dolenthousiast om samen met onze sportjuf en meesters en het hele team en natuurlijk vooral met Artuur de 'one mile' te mogen lopen! Een sportief begin van ons schooljaar onder een stralend zonnetje met meer dan 200 lachende gezichten ! Het was de moeite waard!", klinkt het bij een uiterst tevreden directrice.

(BVDH)

Olympiër Artuur Peters (links) deed lustig mee met de eerste One Mile bij basisschool Pallieter.
Mine Dalemans Olympiër Artuur Peters (links) deed lustig mee met de eerste One Mile bij basisschool Pallieter.