Twee vermoedelijke inbrekers opgepakt bij controle aan Grens

Illustratiebeeld.
Geert De Rycke Illustratiebeeld.
De politie Kempen Noord-Oost heeft twee Oost-Europeanen opgepakt voor bendevorming. De arrestaties gebeurden tijdens een gecoördineerde actie die langs de volledige Belgisch-Nederlandse grens plaatsvond in de provincies Antwerpen en Limburg.

De actie was gericht op grenscriminaliteit zoals drugsinvoer en rondtrekkende dadergroepen. Tijdens de actie werden bij Grens in Arendonk twee Oost-Europeanen gearresteerd voor bendevorming. “Zij verplaatsten zich met een Frans voertuig. Aan boord werden inbrekersmaterialen aangetroffen zoals bivakmutsen, toortslampen, schroevendraaiers, verschillende gsm-toestellen en nummerplaten. De twee werden verhoord en ter beschikking gesteld van het parket. Hun materiaal werd in beslag genomen”, zegt een woordvoerder van politie Kempen Noord-Oost.

Tijdens dezelfde controle in Arendonk werd nog een voertuig in beslag genomen dat niet verzekerd, gekeurd of ingeschreven was. “Verder moest een Nederlandse bestuurder zijn rijbewijs 15 dagen inleveren nadat hij positief testte op cannabisgebruik. Ook kregen meerdere bestuurders een boete voor diverse andere inbreuken.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.