Exclusief voor abonnees

Sten (10) wacht al jaren op levensnoodzakelijk medicijn tegen muco: “Vijf kilometer verderop, in Nederland, wordt middel wél terugbetaald”

Sten Van Herck bij mama Suzie Goris op de schoot tijdens één van de dagelijkse aerosol-sessies.
Jef Van Nooten Sten Van Herck bij mama Suzie Goris op de schoot tijdens één van de dagelijkse aerosol-sessies.
26 pillen per dag, tot vijf aerosols per dag en 3 keer per week kine. De 10-jarige Sten uit Arendonk lijkt een doodgewone jongen, maar het leven van Sten en zijn ouders wordt volledig bepaald door mucoviscidose. Het medicijn om hem te ‘genezen’, kost 14.000 euro per maand en wordt in ons land niet terugbetaald. “Maggie De Block moet maar eens een dag bij ons komen wonen. Dan kan ze zelf zien welk gevecht Sten elke dag moet leveren”, zegt mama Suzie Goris.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
41 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Verstappen Martine

  Een regelrechte schande hier in België ik lees ook net in jullie krant dat het ziekenfonds de medicijnen tegen Alzheimer niet meer gaat terug betalen. Het gaat van kwaad naar erger.

 • anna vandenberg

  Francis Smet, hoeveel terugbetalingen voor luxebehandelingen de luxegeneesmiddelen worden wel goedgekeurd. Iedereen draagt bij voor de sportongevalen die ook miljoenen aan de sociale zekerheid kosten. Is het geld van de miljoenenfraude in de sociale zekerheid al teruggevorderd of krijgen die worden de sociale uitkeringen gewoon verder betaald. Schone schijn verkoopt en dat weten de leuke warme politicie ook.

 • Ludo Hermans

  Een mens zou bijna gaan hopen dat een politicus dit ook eens overkomt!

 • Bernadette VUERINCKX

  Aan de mama, ik wens je veel succes met de brief die je hebt geschreven aan De Block, ik heb haar ooit gemaild ivm klassegeneeskunde, ik moet eerlijk zeggen dat ik een antwoord heb ontvangen, maar het was er eentje totaal naast de kwestie

 • Gilles Standaert

  Welke echte journalist durft het aan om dat kabinet en haar medewerkers en al hun contacten te onderzoeken? De pharma lobby is machtig, ja de NRA is er niets tegen.