Onderzoeksrechter vraagt uitlevering van doodrijder die vluchtmisdrijf pleegde: man was al gekend bij gerecht

Bestuurder K.W. (rechts)
Jef Van Nooten/rv Bestuurder K.W. (rechts)
De onderzoeksrechter in Turnhout heeft in Nederland om de uitlevering verzocht van de 36-jarige K.W. uit Hapert. De Belg werd door de Nederlandse politie opgepakt na het dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf in Arendonk dinsdagavond. De man is geen onbekende voor het gerecht. Hij werd eerder al veroordeeld voor hand-en-spandiensten aan een grote drugsbende.

Het is voorlopig onduidelijk wanneer de 36-jarige K.W. voor de onderzoeksrechter in Turnhout zal verschijnen na het ongeval waarbij hij dinsdagavond een fietser dood reed aan De Valken in Arendonk. De onderzoeksrechter in Turnhout heeft in Nederland om zijn uitlevering verzocht. Maar hoe snel die uitlevering rond komt, hangt af van de bestuurder zelf. Als hij er mee akkoord gaat, kan dat snel gaan. Als hij zich verzet tegen een uitlevering, kan dat meerdere dagen of zelfs weken duren.

Drugsbende

Intussen zijn er meer details bekend geraakt over bestuurder K.W. De man woonde lange tijd zelf in Arendonk. Hij had er een vzw waarmee hij tal van festiviteiten organiseerde. Hij kwam ook al eerder in aanraking met het gerecht. In 2009 werd nog 4 jaar cel tegen hem gevorderd voor zijn betrokkenheid in een grootschalig drugsdossier. Hij zou hand-en-spandiensten hebben verleend aan de zogenaamde ‘Bende van 700 miljoen’, een smokkelorganisatie rond de beruchte Paulus Meyer.

Zwaar beschadigde auto

Dinsdagavond reed hij rond 18.30 uur de 31-jarige Jasper Horsting uit Arendonk dood. Hij schepte de fietser op aan de overkant van de weg. De bestuurder stapte even uit, maar vluchtte weg toen hij het roerloze slachtoffer zag liggen. Anderhalf uur later kon hij alsnog in de boeien worden geslagen. “De politie kreeg van een getuige de melding van een zwaar beschadigde Citroën Berlingo die op de snelweg naar Nederland reed. Via het ANPR-netwerk kon ook een nummerplaat gelinkt worden aan het voertuig en kwam een 36-jarige Belg in beeld”, vertelt een woordvoerder van het parket. “De man is recent verhuisd naar Nederland. Het parket Antwerpen heeft de Nederlandse Officier van Justitie op de hoogte gebracht. Dankzij de samenwerking met de Nederlandse autoriteiten kon de 36-jarige man rond 20 uur gearresteerd worden.”

Scoutsgroep

In Arendonk wordt met grote verslagenheid gereageerd op het dodelijke ongeval met vluchtmisdrijf. Slachtoffer Jasper Horsting was gekend bij verscheidene verenigingen. Hij was oud-leider van scoutsgroep Carpe Diem in Arendonk. “Wij gaan je ongelooflijk hard missen, Jasper”, schrijven de scouts op hun Facebookpagina. “Stevige linker en we zingen vanavond heel zachtjes het avondlied voor jou... Verre sterren staan alom.”

Slachtoffer Jasper Horsting
Facebook Slachtoffer Jasper Horsting

Ook de Arendonkse volleybalclub Arvoc neemt op haar Facebookpagina afscheid van het slachtoffer. “Jasper was als lid van het feestcomité een steunpilaar binnen onze vereniging. Iemand waar je altijd op kon rekenen. Een vrolijke, altijd goed gezinde, altijd druk bezig zijnde vriend van iedereen. Niets kan ons verdriet nu wegnemen, er zal altijd een plaatsje in ons hart leeg blijven. We zullen Jasper nooit vergeten.”
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guy Peetroons

  Peetroons Guy Iemand aanrijden uitstappen zie dat slachtoffer dood is en dan kalm weg rijden. Meneer mag beslissen over uitlevering, Hebben zij hem ook gevraagd wat hij wenst bij ontbijt, middag eten en avond eten en welke soort drank hij wil. In godsnaam er is hier een mens gestorven en men maakt zich zorgen over uitlevering. Belgische Rechter hier bij verstek zware straf geven en hier minimum 50 jaar gevangenis straf geven. Slachtoffer heeft geen kans gekregen waarom de dader wel ???????????

 • Koen Molemans

  "Als hij zich verzet tegen een uitlevering, kan dat meerdere dagen of zelfs weken duren" dat ze die no de keuze geven..... Misdadigers, criminelen en gespuis hebben meer rechten dan de gewone burger, omgekeerde wereld....

 • Paul Philippaerts

  Eigenaardig toch dat dat zogezegde één europa niet in staat is om een misdadiger over te dragen die zich een dorp verder verstopt heeft nadat hij een regelrechte verkeersmoord heeft begaan. Europa is maar één om de vrije rondloop in heel europa te organiseren en de internationale bedrijven de vrije loop en een belastingspardijs te geven. En daar proberen de individuele landen mekaars vliegen nog af te vangen. Om ter minst belastingen. Dan maar belgaxit.

 • Elisa Jansen

  Ik lees dat sommige denken dat deze man niet uitgeleverd gaat/kan worden. Hoe dan ook , hij word uitgeleverd. Hij kan enkel voor de korte , of de lange procedure kiezen. Maar lang zal het niet duren beste lezers. De korte procedure houd in dat Belgie hem voor nog andere zaken kan verhoren en veroordelen. Neemt hij de lange procedure kan het enkel op dit feit.

 • Ivan Willems

  Je moet toch toegeven dat het slechte onder ons altijd overeind blijft. Iemand die goed doet moet altijd het onderspit delven. R.I.P beste kerel. Wanneer gaat er eens een regering ( die wetten maken)opstaan die het gerecht en Justitie uiteindelijk eens gaat doorlichten en wetten uitdokteren dat zo zware criminelen eens en voor altijd boetens gaat krijgen die in verhouding zijn. Ik hoop dat ik dit nog mag meemaken.