Jelle uit 'Tytgat Chocolat' in de bloemetjes gezet

Jelle Palmaerts wordt zaterdag door het gemeentebestuur van Kasterlee gehuldigd.
PHOTONEWS Jelle Palmaerts wordt zaterdag door het gemeentebestuur van Kasterlee gehuldigd.
Jelle Palmaerts (30) wordt zaterdag in Kasterlee gehuldigd voor zijn rol in de serie Tytgat Chocolat. Hij speelt een jongen die de wereld afreist op zoek naar zijn grote liefde. De reeks had hoge kijkcijfers en Jelle is graag gezien, waar hij ook komt. Daarom zetten burgemeester Ward Kennes en schepen van Cultuur Mies Meeus hem in de bloemetjes.

Jelle gaat zaterdagavond in Arendonk ook mee geld inzamelen voor het goede doel. Hij doet de presentatie van een evenement, MUsiCO, voor patiënten met mucoviscidose. Zo willen de organisatoren het wetenschappelijk onderzoek naar muco een duwtje in de rug geven. Ze hopen hiermee ook mucoviscidose beter bekend te maken bij een groter publiek.


In het kader van De Warmste Week komen drie bands zich vrijwillig inzetten voor dit evenement. De eerste band is NOUKA, een Anouk-tribute band. Daarna volgt De Verroeste Snaar. Zij brengen nummers uit een vergeten verleden. De laatste band die die avond optreedt is coverbadn Swizzle. Om de avond warm af te sluiten komt DJ Uncle Benz het feestje op de dansvloer voortzetten. De opbrengst van dit evenement gaat integraal naar de mucovereniging.


Jelle zal samen met zijn makker Jan Goris alles aan elkaar praten. Wie dit niet wil missen, is zaterdag vanaf 19.30 uur welkom in De Garve in Arendonk. (TJW)