Gezocht: nieuwe bestemming voor het 'witte huis'

Midden in het centrum van Arendonk, aan de Vrijheid 31, ligt de villa G. Deroissart-Stercken, ook wel het 'witte huis' genoemd. Sinds een aantal jaar staat het geklasseerde monument leeg. De gemeente gaat als eigenaar nu op zoek naar een nieuwe bestemming.

De charmante herenwoning dateert uit 1905 en heeft heel wat mooie neoclassicistische details. Oorspronkelijk was het gebouw de herenwoning en praktijk van dokter Gustave Deroissart. De gemeente kocht het halfweg de vorige eeuw.


Enkele gemeentelijke diensten maakten lang gebruik van de villa, tot enkele jaren geleden. Sindsdien staat het 'witte huis' leeg en wordt getracht om het een waardevolle nieuwe bestemming te geven. De gemeente Arendonk en Kempens Landschap besloten een partneroproep te lanceren om een private partner te zoeken die een passende, duurzame en kwalitatieve invulling wil geven aan het charmante gebouw.

Restauratie

Zowel commerciële, educatieve als culturele functies zijn mogelijk. Niet alleen privépersonen, maar ook rechtspersonen kunnen zich tot ten laatste 15 september kandidaat stellen door een dossier in te dienen bij het gemeentebestuur. De gemeente Arendonk zal de villa tijdens de komende jaren casco restaureren. De restauratie zal daarbij zo maximaal mogelijk afgestemd worden op de nieuwe bestemming. Na de werken kan de uitbater zijn zaak in het gebouw openen. (CVB)