Een tattoo? Daar zit muziek in

VEREEUWIG VERTROUWDE STEM OF FAVORIETE LIEDJE OP JE LICHAAM

Joyce Groen vereeuwigt 'Cocaine blues' van Johnny Cash op het been van Luk Verdonck.
Ton Wiggenraad Joyce Groen vereeuwigt 'Cocaine blues' van Johnny Cash op het been van Luk Verdonck.
Bij Body Art Studio Patrem Filia uit Arendonk kan je vanaf nu een muzikale tattoo laten zetten. Het is een nieuw concept, dat bedacht is in Roemenië. Wie wil, kan een soort geluidsgolf laten

tatoeëren op het lichaam. Die soundwave kan je met behulp van een app


op je smartphone laten afspelen.


Joyce (24) en Arie (52) Groen van Patrem Filia zijn de eersten in de Benelux die dit aanbieden. "Dit is waarschijnlijk nog onbekend bij de meeste mensen", zegt Joyce. "Ik heb er de afgelopen vier weken al twee gezet en ik krijg steeds meer aanvragen binnen." Het concept is simpel. Je kiest een geluidsfragment dat je wil laten vereeuwigen op je lichaam. Dat sturen Joyce en Arie door naar de makers van de app. Enkele uren later bezorgen zij de geluidsgolf die wordt gekoppeld aan het audiofragment. Wanneer je de app opent en die boven de tattoo houdt, speelt het audiofragment zich af.

Met een app kan je het fragment afspelen.
Ton Wiggenraad Met een app kan je het fragment afspelen.

Overleden zoon

"Het is een tatoeage met enorm veel betekenis en emotionele waarde", zegt Arie. "We hebben pas nog de vraag gekregen van een moeder die de stem van haar overleden zoon wil laten tatoeëren." Ook Arie zelf heeft al een soundwave op zijn been. "Ik ben een enorme fan van AC/DC. Daarom heb ik ook een nummer van hen op mijn been gezet", vertelt Arie. Luk Verdonck was de tweede klant die een muzikale tattoo liet zetten. Ook hij heeft voor een muziekfragment gekozen. Joyce zou er in de toekomst graag bij zichzelf één zetten met de stem van haar dochtertje.


De plaats van de tattoo is wel cruciaal om de app te laten werken. "Het beste is op zo'n plat mogelijke plaats op het lichaam. Er mag geen kromming inzitten of het mag niet te bol zijn. Dan hapert de app ", zegt Joyce. Ook werd er rekening gehouden met de veroudering van de huid. "Met behulp van een foto kan de geluidsgolf van de app in de toekomst worden aangepast wanneer de huid verouderd", vertelt Joyce.


De prijs van een muzikale tattooo is iets hoger dan die van een gewone.


Voor een soundwave van ongeveer tien centimeter betaal je 120 euro.