Drooginstallatie van biogasbedrijf vat vuur: brandweer moet uren nablussen

De brand ontstond wellicht in de drooginstallatie.
Peter Vanderveken De brand ontstond wellicht in de drooginstallatie.
Zaterdagochtend rond 3.30 uur is de brandweer uitgerukt naar biogasbedrijf Arbio op Watering in Arendonk, waar een brand in een betonnen loods woedde. De brand was na een uur onder controle, maar er moest nog urenlang nageblust worden. De schade in de loods is groot.

Rond 3.30 uur werd door de schoonvader van de uitbater opgemerkt dat het brandde in een grote betonnen loods, waar verschillende mestverwerkingsinstallaties staan. Het vuur zou ontstaan zijn in een drooginstallatie.

Toen de brandweer arriveerde, was het al een uitslaande brand. Om voldoende bluswater ter beschikking te hebben moest de brandweer het grootwatertransport opstellen. Na een uur hadden de brandweerlieden de brand onder controle, maar ze moesten nog tot 11 uur nablussen.

Er vielen geen gewonden, maar de schade is wel groot. De drooginstallatie raakte vernield, net als een deel van het dak.

De brand ontstond wellicht in drooginstallatie.
Peter Vanderveken De brand ontstond wellicht in drooginstallatie.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.