Bestelwagen knalt tegen gevel: gewond slachtoffer ligt onder voertuig

De bestelwagen raakte zwaar beschadigd.
Peter Vanderveken De bestelwagen raakte zwaar beschadigd.
Aan de Kloosterbaan in Arendonk is zondagochtend in alle vroegte een bestelwagen tegen de gevel van een woning gereden. Opvallend: buurtbewoners troffen de bestuurder niet in, maar onder de bestelwagen aan.

Bewoners in de straat werden in de nacht van zaterdag op zondag gewekt door een klap. Ze haasten zich naar buiten om te kijken wat er aan de hand was. In het midden van de straat stond een zwaar gehavende, maar lege bestelwagen. Een eindje verderop was een gevel beschadigd. Het ongeval veroorzaakte een gat onder een raam in de voorgevel van een huis.

Kritiek

Even werd gedacht dat de bestuurder ervandoor was gegaan, maar toen bleek er zich een gewond persoon onder de bestelwagen te bevinden. Het slachtoffer werd door buurtbewoners uit de benarde situatie bevrijd en nadien door de hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van de bestuurder, een 28-jarige man uit Beerse, was kritiek.

Voor de buurtbewoners was het aanvankelijk niet duidelijk of het slachtoffer onder het voertuig de bestuurder was of een voetganger die bij het ongeval betrokken was geraakt. In dat geval was de bestuurder ervandoor gegaan.

Enkele uren na het ongeval bevestigde de politie dat het wel degelijk om de bestuurder ging. Hoe de man onder de bestelwagen is beland, is nog niet duidelijk. Zijn toestand was zondagochtend nog te zorgwekkend om verhoord te kunnen worden. Het lijkt er op dat hij niet uit het voertuig werd geslingerd, maar na het ongeval uit het raam van het portier naar buiten is geklauterd en dan - mogelijk onbewust - onder de bestelwagen is gekropen. 

De bestelwagen was tegen de gevel van een huis geknald.
Peter Vanderveken De bestelwagen was tegen de gevel van een huis geknald.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.