5 jaar cel voor man (72) die drie kleindochters verkrachtte

Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout
De 72-jarige man uit Arendonk die eind maart terecht stond voor de verkrachting van drie kleindochters is veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 5 jaar.

De man maakte 18 jaar lang seksueel misbruik van zijn kleindochters. Eén keer beloofde hij de meisjes dat hij er mee zou stoppen, maar dat hield de man maar 1,5 maand vol. Het misbruik begon in 2000. Pas in november 2018 – en drie kleindochters later - kwamen de aanrandingen en verkrachtingen aan het licht toen één van de meisjes het seksueel misbruik opbiechtte aan een zorgjuf op school. Al snel bleek dat ook haar jongere zusje en een oudere nicht jarenlang slachtoffer zijn geweest van hun grootvader. Eén van de meisjes was amper 4 jaar toen het misbruik begon.

De meisjes waren op geen enkel moment veilig. Als hij hen naar de sportclub bracht, stopte hij in een bos in Ravels om de meisjes te verkrachten. De man gaf zijn kleindochters regelmatig 5 euro om te zwijgen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lies van Limpt

    Deze straf is veel te laag ! 3 kinderen !!!! Misbruikt !!!! En dat 18!!! Jaar. En dan krijg je 5 jaar gevangenis straf ? Staat dat in verhouding ? Levenslang is nog niet zwaar genoeg.