Exclusief voor abonnees

‘Bewoner’ schrijft bladzijden vol verwijten aan personeel van woonzorgcentrum: brief blijkt afkomstig van eigen directie

Campus De Vrijheid van Woonzorggroep Arendonk (WZGA).
Peter Vanderveken Campus De Vrijheid van Woonzorggroep Arendonk (WZGA).
“Ik voel me soms als een poedel in het kapsalon. Terwijl ik gewassen word, staan twee verpleegsters te kwetteren over de kindjes die voor de eerste keer op het potje zijn geweest”. In een brief aan de 200 personeelsleden van het woonzorgcentrum in Arendonk spuwt ‘rusthuisbewoner’ Jos De Bie zijn gal over zijn leven in het rusthuis. Opvallend: de brief blijkt opgesteld door de directie.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
51 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Mechels

  Er moet ook nog plezier zijn in deze job. Dat kan op het juiste moment en in de juiste context. Zelfs patiënten hebben dit graag en ervaren dat als geruststellend. Dat wil zeggen dat je er ook tijd voor kan maken. Tegenwoordig kan dit niet meer en dat is de reden dat je deze job niet kan volhouden. Jongeren haken dikwijls al na 10 jaar af en de uitstroom van de ouderen die hun pensioenleeftijd bereiken zal vergroten. Waar zit het probleem dan? Applaus en witte lakens kregen we maar...lijkt dood.

 • Erik Meers

  Als ik daar werknemer was zou ik het er niet bij laten , ik zou gewoon de directie voor de rechter sleuren wegens valsheid in geschrifte en zich uitgeven voor een ander persoon . Waar zit het syndicaat ? blijkbaar ook maar alleen present als ze treinverkeer kunnen stilleggen

 • Annie De meester

  Het is een feit dat wat er in die brief staat klopt helaas dat kom je ook gewoon in het ziekenhuis tegen dat verpleegkundigen je behandelen als iets of als een klein kind en i.p.v met u bezig te zijn hun babbeltje voort zetten .Zelfs in in winkels kom je dat tegen Gelukkig zijn er ook vele anderen

 • RIET HEIRMAN

  Heeft de directie de zogezegde verklaringen van een bewoner uit haar duim gezogen, of is het een synthese van echte opmerkingen van bewoners, dat maakt dan al een heel verschil.

 • HUBERT DE HERDT

  Mijn ervaring met de moderne rusthuizen in drie verschillende rusthuizen met mijn ouders en nonkel is dat zolang je voor jezelf kan zorgen er geen probleem is. Dat kost u minimum 2000€ per maand, het mag 5€ per dag kosten!!Wanneer je hulp nodig hebt dan word het een andere zaak. S’morgens een pamper en je ziet niemand meer. Met de tijd stinkt de kamer als de pest. Managers komen met een porsche werken, ouderen zitten in de stank. Met corona zijn er wat schandaaltjes boven gekomen.