Woonzorgsite binnen het jaar klaar

BINNENKORT 150 WOONGELEGENHEDEN BESCHIKBAAR OP ROOBEEKPARK

Stijn D'hollander van Willink voor het gebouw met flats levensloopbestendig wonen.
Joke Couvreur Stijn D'hollander van Willink voor het gebouw met flats levensloopbestendig wonen.
Langs de Eeckhoutstraat verrijst momenteel het Roobeekpark. Nu al is er een modern woonzorgcentrum gevestigd, volgend voorjaar openen er 72 assistentiewoningen en tegen het einde van het jaar nog eens 39 flats levensloopbestendig wonen. Drie verschillende woonvormen op een site waar zorg met een vingerknip beschikbaar is. Wij namen al een kijkje.

Eind volgend jaar moeten er 150 woongelegenheden op de site van 14.000 m² beschikbaar zijn. Het woonzorgcentrum wordt gerund door Orpea, de uitbating van assistentiewoningen en de flats is in handen van Aldea. Sinds deze zomer is het woonzorgcentrum in residentie Hardoy reeds in gebruik. "Het gaat om 56 woonzorgkamers", weet directrice Kathleen Moyaert. "We bieden onze senioren heel wat comfort en extra faciliteiten die je niet zomaar overal vindt. Elke kamer is uitgerust met een hoog-laagbed, oproepsysteem, telefoon- en tv-aansluiting, Wi-Fi en een rolstoeltoegankelijke badkamer."

Directeur Kathleen Moyaert en adjunct-directeur Leen Baert.
Joke Couvreur Directeur Kathleen Moyaert en adjunct-directeur Leen Baert.

Luxueus afgewerkt

De kamers zijn luxueus afgewerkt en ook de assistentiewoningen en flats beschikken straks over een gelijkaardige inkleding. Roobeekpark bevindt zich dan ook in het hogere marktsegment, met een vooropgestelde verblijfsprijs vanaf 69 euro per dag voor het woonzorgcentrum. Toch wat duurder dan de gemiddelde dagprijs voor alle kamertypes in onze provincie, die op 52,14 euro staat. "Daar tegenover staat dat inwoners hier in alle comfort leven en ook gebruik kunnen maken van een bib, bar, zwembad en kapsalon, net als een snoezelruimte en wellnesscentrum", aldus de directrice. "Het keukenteam wordt bovendien begeleid door sterrenchef Yves Mattagne (bekend van het Brusselse Seagrill, red.). Onze inwoners komen hier dan ook niks te kort."


Een assistentiewoning met meer beweegruimte is voor een dagprijs vanaf 55 euro beschikbaar. "Met uiteraard de mogelijkheid om tegen een extra kost service zoals apotheek aan huis, was- en strijkdienst of huishoudelijke hulp te krijgen", klinkt het bij Bart Coigniez van Aldea. "We beseffen dat niet iedereen dit kan betalen, maar als je weet dat de meeste bejaarden in een woonzorgcentrum gemiddeld nog drie jaar te leven hebben, waarom zouden ze het dan niet in de meest comfortabele omstandigheden doen?" De 39 flats levensbestendig wonen zijn nog in aanbouw en zijn voor alle leeftijden beschikbaar. Ze zijn verdeeld over drie residenties en eenvoudig geschikt te maken voor wonen tot op hoge leeftijd. De afmetingen variëren tussen de 71 en 94 m². De flats zijn te koop vanaf 225.000 euro.

Voorbeeld van een kamer in het woonzorgcentrum.
Joke Couvreur Voorbeeld van een kamer in het woonzorgcentrum.

Inschrijvingen

Vandaag zijn er slechts elf inwoners in het woonzorgcentrum, maar dat aantal zal volgens de directrice vlug omhoog gaan.


"Er zijn nu al 85 mensen ingeschreven voor een persoonlijke rondleiding op onze opendeurdagen van komend weekend. Bovendien wachten de meeste mensen tot het herfst of winter is om de oversteek naar een woonzorgcentrum te maken." Vorig jaar liep de bouwput van het Roobeekpark nog onder na grote wateroverlast. Sindsdien zijn er verschillende ingrepen gebeurd. "De gemeente heeft een groot bufferbekken aangelegd en heeft plannen om er nog twee te realiseren", weet Bart. "Na voltooiing van de werken zullen de gebouwen ook dertig centimeter boven straatniveau uitkomen en aan de noordzijde hebben we een keermuur gebouwd."


Dit weekend zijn er opendeurdagen. Tussen 10 en 13 uur kan je een persoonlijke rondleiding volgen. Inschrijven is verplicht via 0471/54.51.29.