Vader overleden nadat hij met vriendin en zoontje meters naar beneden tuimelt naast E403

Alexander Haezebrouck
Op de autosnelweg E403 ter hoogte van Ardooie is gisterenavond een zwaar ongeval gebeurd. Een auto met daarin een vader, zijn vriendin en een jonge tienerzoon tuimelden met hun auto een tiental meter naar beneden langs de autosnelweg. De vader werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis en is ondertussen overleden aan zijn verwondingen.

De papa was samen met zijn vriendin en jonge tienerzoon onderweg met hun auto in de richting van Brugge toen het kort na de oprit in Ardooie omstreeks 19.30 uur helemaal fout ging. Ze werden aangetikt door een Mercedes waarvan de bestuurder even de controle over zijn stuur was verloren door aquaplaning. 

De vader verloor op zijn beurt ook de controle over zijn stuur, waardoor hij naar rechts uitweek. De auto ging enkele malen over de kop en belandde uiteindelijk een tiental meter lager op zijn zijkant in de berm met de neus in de tegenovergestelde richting. 

De jonge tienerzoon slaagde erin om zelf uit het verhakkelde voertuig te kruipen. Ook de vriendin van de vader raakte slechts licht gekwetst. De brandweer kon de vader snel uit de auto halen, zijn toestand bleek meteen een pak ernstiger. De ambulanciers gingen in de ambulance over tot reanimatie. De man werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar overleed hij later aan zijn verwondingen.

Alexander Haezebrouck26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kim Taeckens

  Ik kan het nog altijd niet geloven dat mijn zoontje hier als bij wonder met enkele schrammen is vanaf gekomen. Helaas is hij zijn papa verloren en zal die pijn harder zijn dan lichamelijke pijn. Het hoe en waarom ga ik niet over discussiëren,het mocht gewoon niet gebeurt zijn. Ik hoop gewoon dat mijn zoon,zn halfbroer en de vriendin van zn papa en de rest van de familie dit kunnen verwerken.

 • Johan Vandekerckhove

  Door de erbarmelijke toestand van onze wegen verliezen jaarlijks mensen het leven .....we betalen ons blauw voor een auto ...en het is nog te veel om dit geld te gebruiken voor de infrastructuur van de wegen te verbeteren ......triestige zaak .....ik rijd jaarlijks 40.000 km en mag zeggen dat onze bestuurders redelijk gedisciplineerd rijden in vergelijking met andere landen .....steeds wordt snelheid als excuus gebruikt ....makkelijk zo ...dan hoeft er niets te gebeuren .

 • Gerd Peeters

  Hopelijk herstelt zijn zoon en vriendin snel, veel sterkte.

 • bruno w

  Wegen kosten ook geld om te onderhouden. Waar blijft de km heffing? België is synoniem van gebrek aan ambitie en daadkracht. Teveel gemakzucht en geklaag.

 • Luc Maes

  Guy, met nieuwe banden aan 120 per uur ga je zeker en vast ook slippen bij een behoorlijke plas, zeker weten.