Stelende rusthuisvrijwilliger riskeert jaar cel

Linda Deven en Marie Spriet werden bestolen als vrijwilliger
LSI Linda Deven en Marie Spriet werden bestolen als vrijwilliger
Een 35-jarige man uit Ardooie riskeert bij verstek één jaar effectieve celstraf en een boete van 800 euro voor een reeks van 15 diefstallen tussen juni 2017 en maart 2018. “Hij ging met ons geld aan de haal toen we samen als vrijwilligers in het rusthuis in Ardooie aan de slag waren”, klinkt het verontwaardigd bij Linda Deven (66) en Marie Spriet (84) uit Ardooie.

Het was niet voor het eerst dat David V. zich voor een rechter moest verantwoorden. De voorbije jaren liep hij al vijf eerdere veroordelingen voor diefstallen op. “Hij leert er bitter weinig uit”, vond de openbare aanklager. V. pleegde tal van diefstallen in warenhuizen Okay in Roeselare en Wingene en Delhaize. Als patiënt in het ziekenhuis AZ Delta in Roeselare stal hij ook spullen van een medepatiënt. In woonzorgcentrum Sint-Vincentius in Ardooie tot slot ging hij via het OCMW aan de slag als vrijwilliger. “Maar dat vertrouwen beschaamde hij door geld en portefeuille van ons te stelen”, aldus Linda Deven en Marie Spriet, die er ook als vrijwilliger achter de bar staan. “Hij ging zelfs met het geldkoffertje aan de haal dat we bij gelegenheid in de brievenbus deponeerden.” Linda Deven vroeg een schadevergoeding van 290 euro. “En ik zal er alles aan doen om dat geld te recupereren”, besluit ze vastberaden. David V. kwam niet op de rechtbank opdagen. Vonnis op 26 juni.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.