Muziekbank steunt 13 West-Vlaamse projecten
voor kwetsbare jongeren

De 13 projecten krijgen samen voor 32.500 euro steun.
Liesbeth Claerbout De 13 projecten krijgen samen voor 32.500 euro steun.

Streekfonds West-Vlaanderen steunt via de Muziekbank 13 West-Vlaamse projecten waarbij ‘muziek’ de basis vormt om kansarme kinderen en/of jongeren te bereiken, te ondersteunen en te versterken. In totaal werden er 32 projecten ingediend, waarvan een onafhankelijke jury er 13 heeft weerhouden voor financiële steun. De projecten werden afgelopen weekend voorgesteld in Cultuurkapel de Schaduw in Ardooie tijdens een concert van The Antler King dat in kader van de Warmste Week per opbod werd ‘verkocht.’ In totaal werd er 32.500 euro toegewezen. Die financiële steun is mogelijk dankzij de opbrengst van verschillende fondsenwervingsacties. Zo wordt er jaarlijks op het Buskerpodium van het Streekfonds op Festival Dranouter geld ingezameld voor de Muziekbank en zijn er verschillende acties ten voordele van de Muziekbank tijdens de Warmste Week van Studio Brussel. Verder wordt de Muziekbank gesteund door Rotary Club Kortrijk-Groeninge en verschillende particuliere schenkers.

In uw streek worden drie projecten gesteund: Crea Thera International vzw di met Beats, Words & Moves die in Wingene en Roeselare laagdrempelige muziektherapeutische theaterworkshops voor kinderen en jongeren in opvangcentra, basisscholen en Okanklassen aanbiedt, Ten Bunderen Sint Idesbald BUSO uit Moorslede die muziekateliers voor kinderen met ASS organiseert en vzw Groep Intro - Onze Kinderen uit Roeselare die via het project Telex Telex instrumenten reviseren en instrumenten aankopen voor muziek-en bewegingsworkshops.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.