Man op jaar tijd al twee keer slachtoffer van autobrand

Onder de motorkap brandde de auto volledig uit.
Foto Bogaerts Onder de motorkap brandde de auto volledig uit.

Dieter Frans uit Wingene was zaterdagvoormiddag net gearriveerd aan de autogarage om een probleem met de brandstofleiding te laten herstellen, toen zijn Volvo vuur vatte. Dat gebeurde op de parking van Garage Fiems in Koolskamp (Ardooie).


"De wagen kampte al de hele week met een probleem aan de brandstofleiding", zegt Frans. "Het euvel was voorlopig hersteld, maar er deden zich opnieuw problemen voor. Daarom kwam ik naar de garage. Plots steeg er echter rook onder de motorkap op. Ik kon nog net op de parking rijden, uitstappen en de hulpdiensten bellen." De brandweer van de zone Midwest snelde ter plaatse en kon het vuur snel blussen. Maar verhinderen dat de voorzijde van de wagen volledig uitbrandde, konden de spuitgasten niet.

25.000 euro schade

Begin vorig jaar was Frans ook al eens slachtoffer van een voertuigbrand. Aan zijn woning in Wingene brandde toen zijn omgebouwde mobilhome/paardentransport volledig uit, na problemen met een lasapparaat. De schade bedroeg toen zo'n 25.000 euro. Of de auto dit keer te herstellen valt, is nog afwachten. (LSI)