IHK, De Boomgaard en Internaat Oost krijgen 175.000 euro van Crevits voor nieuw internaat, sportzaal en schoolrestaurant

De infrastructuur van IHK krijgt een stevige update en uitbreiding.
google streetview De infrastructuur van IHK krijgt een stevige update en uitbreiding.
De secundaire school Instituut Heilige Kindsheid (IHK), de lagere school De Boomgaard en Internaat Oost krijgen samen een huursubsidie van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits om een internaat, een schoolrestaurant en een sportzaal te realiseren.

Vijftien scholen in West-Vlaanderen krijgen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits jaarlijks samen een miljoen euro huursubsidies om hun gebouwen te vernieuwen of om extra plaatsen in de klas te realiseren. Ook een gezamenlijk dossier van IHK, De Boomgaard en Internaat Oost valt in de prijzen. De drie scholen krijgen een huursubsidie van 173.523,97 euro. Die gaat vanaf 2021 in en loopt over achttien jaar. Daarmee kunnen de scholen een nieuwbouwproject van 2.890 vierkante meter realiseren. “Samen willen we het nieuwe hart van de school realiseren: een warme thuis op school voor onze internen, een polyvalente sportzaal en een schoolrestaurant”, reageren de directies.

Er worden twee nieuwe gebouwen gebouwd. Het eerste bevat een schoolrestaurant met zitplaatsen voor minimum 350 leerlingen en een uitgeruste warme keuke. Het nieuwe schoolrestaurant zal ten dienste staan van de basisschool, het secundair en het internaat. Daarnaast zal dit gebouw ook een sportzaal bevatten. Het tweede gebouw wordt een nieuw internaat voor kleuters, lagere school en leerlingen secundair onderwijs. Deze nieuwbouw zal de organisatie en werking van het internaat sterk verbeteren en de begeleiding van de internen versterken en optimaliseren.

Ook De Boomgaard profiteert mee van de nieuwbouw.
Google Streetview Ook De Boomgaard profiteert mee van de nieuwbouw.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.