DJ Dennis Cartier lanceert eerste commerciële plaat op eigen label: “Ik kan meer dan zomerse festivalmuziek maken, ik kan ook emotie en een boodschap overbrengen”

Dennis Cartier neemt, zoals de boodschap op zijn t-shirt het al zegt, een nieuwe start.
Coruxion Dennis Cartier neemt, zoals de boodschap op zijn t-shirt het al zegt, een nieuwe start.
De Ardooise dj Dennis Cartier brengt vrijdag met ‘Don ’t Let Go’ zijn eerste commerciële plaat uit, die bovendien gelanceerd wordt op zijn nieuwe eigen platenlabel. Dat label spookte al langer in zijn hoofd, maar het idee raakte in een stroomversnelling door de coronacrisis. “Plots had ik tijd genoeg om mijn dromen te realiseren. Bovendien is het nu de perfecte timing om een positieve boodschap de wereld in te sturen”, vindt Dennis.

Hoewel dj Dennis Cartier, in het dagelijkse leven Dennis Parmentier, de voorbije tien jaar al 28 platen en 17 remixen uitbracht, staat hij aan de vooravond van een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Vrijdag lanceert hij twee primeurs. Het nummer ‘Don’t Let Go’ is zijn eerste commerciële plaat en bovendien brengt hij die uit op zijn eigen platenlabel ‘Cartierecordings’. “Twee jaar geleden zat ik in de auto plots met een melodie in mijn hoofd. Tijdens diezelfde rit hoorde ik salsamuziek, die me inspireerde om ook iets te doen met een flamencogitaar. Thuis ben ik verder gaan werken op die melodie en door steeds bij te schaven, heb ik de voorbije jaren al dertig versies van het nummer gemaakt. Maar uiteindelijk ben ik toch weer bij het origineel verzeild.”

Dat ik me nu aan een commercieel nummer waag, betekent niet dat ik de clubmuziek vaarwel zeg. Ik wil in de toekomst beide sporen bewandelen

Dennis Cartier

Emotie en boodschap

Dennis contacteerde de Amerikaan Bryant Powell, die meeschreef aan de tekst en de zanglijn inzong en deed beroep op Ariel Delgado om de flamencogitaar op te nemen. “‘Don’t Let Go’ is anders geworden dan de clubmuziek die mensen van mij gewoon zijn. Het idee om een toegankelijke plaat te maken speelde al lang, maar door de lockdown had ik plots de handen vrij en bovendien lijkt de tijd me ook rijp om het nummer nu uit te brengen. Met ‘Don’t Let Go’ wil ik tonen dat ik meer kan dan zomerse festivalmuziek maken, maar ook emotie en een boodschap kan overbrengen. ‘Don’t Let Go’ is een positief, hoopvol nummer. Perfect in deze tijden. We moeten genieten van elk moment en, ondanks alles wat we meemaken, de gelukkige momenten blijven koesteren.”

Don't Let Go wordt vrijdag gereleased op Dennis' eigen label Cartierecordings.
Coruxion Don't Let Go wordt vrijdag gereleased op Dennis' eigen label Cartierecordings.

Clubmuziek

Met ‘Don ’t Let Go’ hoopt Dennis een ruim publiek aan te spreken. “Airplay op de radio zou mooi zijn, maar ik blijf nuchter. Het is een risico, maar ik ben de uitdaging aangegaan en hoop dat mensen me een kans geven. Ik vind het spannend, want ‘Don’t Let Go’ is nog meer mijn eigen nummer dan alle vorige platen. Dat ik me nu aan een commercieel nummer waag, betekent niet dat ik de clubmuziek vaarwel zeg. Ik wil in de toekomst beide sporen bewandelen. Zo komt er in augustus een nieuwe clubtrack uit op het label van Fedde Le Grand, maar ook de opvolger van ‘Don’t Let Go’ ligt al klaar.”

Als controlefreak is het leuk om alles zelf in handen te handen. Tijdens de lockdown heb ik verschillende lessen gevolgd op YouTube om onder andere mijn eigen artwork te leren maken, want vanaf nu heb ik alles zelf in handen

Dennis Cartier

De release van ‘Don’t Let Go’ is ook de vuurdoop voor Dennis’ eigen platenlabel ‘Cartierecordings’. “Ik droom al lang van een eigen label. Als controlefreak is het leuk om alles zelf in handen te handen. Tijdens de lockdown heb ik verschillende lessen gevolgd op YouTube om onder andere mijn eigen artwork te leren maken, want vanaf nu heb ik alles zelf in handen. Maar met het label kijk ik ook echt vooruit. In eerste instantie is het er voor mijn eigen muziek, maar op termijn wil ik ook graag andere artiesten tekenen.”

‘Don’t Let Go’ kun je hier beluisteren. De lyric videoclip vind je hier.