Exclusief voor abonnees

De dagboeken van de West-Vlaamse helden: “Drukke week achter de rug en de piek moet nog komen. Met bang hart ga ik komende weken tegemoet”

Thuisverpleegster Sarah Demuynck mocht, mede dankzij de oproep van vorig weekend in HLN, een hele week mondmaskers afhalen in de regio.
rv Thuisverpleegster Sarah Demuynck mocht, mede dankzij de oproep van vorig weekend in HLN, een hele week mondmaskers afhalen in de regio.
Een mama van drie die in het rusthuis in Veurne werkt. De burgemeester van Deerlijk, wiens ouders elkaar niet meer kunnen zien in deze coronatijden. Een thuisverpleegster uit Koolskamp, elke dag in de weer om de vaak oudere mensen te verzorgen. En de zaakvoerder van de AD Delhaize in Poperinge, die zich elke dag in de winkel waagt om ons van onze basisbenodigdheden te voorzien. Enkele West-Vlaamse helden houden deze week voor ons hun dagboek bij. Vandaag zetten ook zij hun weekend in. De reeks gemist? Herlees hier de afleveringen van maandagdinsdagwoensdag en donderdag

1. Thuisverpleegkundige Sarah Demuynck uit Koolskamp

Sarah Demuynck uit Ardooie.
rv Sarah Demuynck uit Ardooie.

“Vrijdag was het extra druk. ’s Ochtends deed ik mijn gebruikelijke patiëntenronde, in de namiddag reed ik van de ene plaats naar de andere. De mondmaskers blijven maar komen. Mijn buurvrouw heeft enkele zelfgemaakte exemplaren afgegeven en ik mocht er in Tielt nog wat halen bij een firma die nu door de crisis stil ligt. Zelfs het gemeentebestuur van Ardooie heeft zes speciale FFP2-maskers voor ons opzij gelegd. We gebruiken die niet allemaal zelf, maar delen ze met anderen uit de regio die ze ook goed kunnen gebruiken.”

Je hebt 19% van dit artikel gelezen