Circus Barones zet coronaproof tent op in Ardooie

Circus Barones zet hun tent op in Ardooie.
Circus Barones Circus Barones zet hun tent op in Ardooie.
Ook de circussen lagen de voorbije drie maanden aan de ketting door de coronamaatregelen. Circus Barones is het eerste Belgische circus dat haar tournee hervat. Van 9 tot en met 12 juli strijkt het circus neer aan de Ardooise Albertzaal met een coronaproof circustent.

De versoepelde coronamaatregelen zijn ook goed nieuws voor de circussen in ons land. Na drie maanden kunnen ze weer op pad. Circus Barones is het eerste Belgische circus dat haar tournee hervat met het nieuwe programma ‘The Greatest Show’. “Het is een wervelende show waarin ringmaster Patatje het publiek op zijn humoristische manier door het programma leidt”, vertelt Nicole Aben van Circus Barones. “Samen met de internationale artiesten presenteren we een boeiende en gevarieerde show, waarin acrobatie, dierendressuur en clownerie hun plaats vinden. Het hele spektakel wordt omkaderd door een schitterende choreografie met zang en dans, die de toeschouwers niet alleen in momenten van verwondering en vervoering brengen, maar ook van ontroering.”

Maar ook circussen moeten nog altijd alles op alles zetten om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. “Naar aanleiding van de voorschriften van de overheid werd onze tent ingericht en voorzien van alle maatregelen, zodat de veiligheid van de bezoekers streng in acht worden genomen. Hierdoor kunnen we wel maar 160 tot 170 toeschouwers per voorstelling ontvangen. Reserveren is dus aangeraden.”

Circus Barones strijkt op donderdag 9 juli neer op de parking van de Albertzaal in de Koning Albertstraat 6. Er zijn voorstellingen op donderdag 9 juli om 15 uur, vrijdag 10 juli om 15 en 18 uur, op zaterdag 11 juli om 15 uur en op zondag 12 juli om 11 uur. Meer info en tickets op www.circusbarones.com.